spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitate150 de cadre didactice din Gorj vor să primească gradație de merit

  150 de cadre didactice din Gorj vor să primească gradație de merit

  Aproximativ 150 de cadre didactice din județul Gorj au depus dosare pentru acordarea gradațiilor de merit. Termenul limită pentru depunerea acestora as fost sfârșitul săptămânii trecute.

  „Au fost înregistrate 147 de dosare pentru acordarea gradațiilor de merit. Acestea sunt împărțite pe discipline: la Informatică sunt depuse șase dosare, la Istorie-două, la învățători-21, Limba și Literatura Română-14, la Matematică-5, la Limbi Moderne-14, Discipline Socio-Umane-1, Biologie-5, Chimie-2, Discipline Tehnice – 6, educatoare-15, Educație Fizică-9, Educație Muzicală-1,Fizică-2, Geografie-4 . De la Palatul Copiilor avem două dosare depuse. De asemenea, șase directori și-au depus dosarele de gradație, șapte secretari și cinci de la administratori financiari“, a menționat Dana Constantin, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

  Când va fi finalizat procesul de evaluare a dosarelor

  Marian Staicu, inspectorul general adjunct al ISJ Gorj, a spus că procesul de evaluare a dosarelor va fi finalizat până pe data de 15 iunie: „Până în data de 15 iunie vor fi derulate mai multe etape privind evaluarea și validare rezultatelor. Urmează în prima etapă verificarea documentelor ți valabilitatea acestora în Consiliile Consultative ale Disciplinelor, urmând ca în Comisia Județean de Evaluare să se facă punctajul pentru fiecare punctaj în parte. Înainte de 15 iunie, în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Gorj va fi validat rezultatele concursului, urmând ca, apoi, cadrele didactice nemulțumite vor putea depune contestații“.

  Gradația de merit este de 25% din salariu și se acordă prin concurs pentru 16 la sută din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului școlar și se atribuie pe o perioadă de 5 ani, potrivit Legii Educației.

  La concursul pentru acordarea gradației de merit pot să participe profesorii cu vechime de cel puțin 5 ani, evaluați cu calificativul “Foarte bine” în fiecare an școlar, fără sancțiuni disciplinare și care au performanțe în activitatea didactică.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: