spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesMobilizare impresionantă pentru a reconstruirea locuinței afectate de incendiu a unei familii...

  Mobilizare impresionantă pentru a reconstruirea locuinței afectate de incendiu a unei familii cu șapte copii

  O familie cu șapte copii, din municipiul Târgu Jiu, nu mai are unde să locuiască, după ce casa a fost distrusă de un incendiu. Locuința familiei Dima a fost modernizată și dotată cu tot ce trebuie, în primăvara anului trecut, de către două femei destoinice: Nicoleta Iftode și Cristina Lia.

  Și de această dată, cele două femei au sărit în ajutorul familiei bătute de soartă. Au reușit, cu sprijinul unor oameni de afaceri generoși, să aduc materialele de construcție necesare reconstrucției locuinței.

  Incendiul a avut loc în urmă cu o săptămână. Focul s-a produs din cauza coșului de la sobă. Tot răul spre bine, pentru că mica locuință va fi extinsă acum cu încă două camere. „A ars tot acoperișul. În camera în care locuiau nu a căzut tavanul. Au fost protejați de Dumnezeu. S-a dat jos acum și a fost construit din nou. O să vină și tabla necesară pentru acoperiș. Casa va fi extinsă. Ușile trebuie schimbate. Avem toate materialele necesare pentru acoperiș. Dacă o să strângem și pentru restul camerelor, o să facem ceva și acolo“, ne-a spus Cristina Lia.

  Credincioși din comunitatea religioasă muncesc voluntar

  Familia formată din nouă suflete locuiește în prezent la o vecină. „Au sărit în ajutor oamenii din comunitatea religioasă din care fac parte. Ei muncesc la reconstrucția casei. „Aceștia au înțeles problema și au decis să se implice. Noi le ducem materiale și ei construiesc. Sunt meseriași“, a mai spus Cristina Lia.

  Le-au schimbat viața

  Anul trecut, Nicoleta Iftode și Cristina Lia au modernizat, anul trecut, căsuţa în care locuiesc cei șapte copii și părinții lor. A fost construită o baie şi o bucătărie dotate cu apă curente, boiler pentru apă caldă, maşină de spălat şi frigider. De asemenea, camera în care trăiesc cele opt persoane a fost modernizată şi mobilată. Cele două femei s-au ataşat de această familie, iar acestea sunt ca nişte mame pentru cei șapte copilaşi.

  Cristina Lia a fost şocată atunci când a ajuns pentru prima dată în casa familiei cu șapte copii: „M-au şocat lipsurile. Aveau doar o oală cu cinci plicuri de ceai. Asta era toată «mâncarea» lor. Nu am găsit în casă decât nişte cartofi degeraţi. Nicio felie de pâine. M-a impresionat totul. Condiţiile care erau în cameră. Erau opt iepuri în cameră, pisici şi totul era adunat într-o singură încăpere“.

  Donații se pot face în contul ASOCIAȚIEI GLASUL SUFLETULUI:

  RO49INGB0000999909376631

  Monedă: RON

  COD SWIFT: INGBROBU

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: