spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
marți, decembrie 5, 2023
Altele
  AcasăSocialProiect inedit la Peștișani, destinat bătrânilor

  Proiect inedit la Peștișani, destinat bătrânilor

  Bătrânii din localitatea Peștișani beneficiază de un program inedit, numit ”Bătrânii Comunității”. Este vorba despre un proiect destinat persoanelor vulnerabile, în care sunt incluși peste 100 de beneficiari cu vârste de peste 65 de ani.

  ”Avem un grup tintă de 170 de persoane vulnerabile, bătrâni care au peste 65 de ani. Mai exact, este vorba despre cei care locuiesc singuri, fără familie. Foarte mulți dintre beneficiari își au copiii în străinătate și nu are cine să aibă grijă de ei. Personalul angajat pe acest proiect și care este plătit din fondurile europene și care este plătit din fondurile europene se ocupă de consilierea psihologică, de întreținerea bătrânilor și de rezolvarea problemelor cotidiene ale acestora. Îi sprijin cu orice este nevoie”, a declarat Cosmin Pigui, primarul localității Peștișani.

  La începutul acestei săptămâni, proiectul a împlinit un an de la punerea în aplicare, iar beneficiarii au avut parte de o serie de surprize. ”Proiectul este pe o perioadă de trei ani. Aseară, (luni-n.r.) s-a împlinit un an. Noi trebuie să îi ținem ocupați, să facem diferite activități cu ei. În pandemie nu au avu voie să plece de acasă așa mult, iar pentru a-i ține ocupați, i-am dus diferite materiale pentru țesut sau sculptat”, a declarat primarul Cosmin Pigui.

  În cadrul acestui proiect sunt angajate 10 persoane.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: