spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăSocialProtest: “Să „defrișăm” instituțiile statului de corupți și incompetenți!”

  Protest: “Să „defrișăm” instituțiile statului de corupți și incompetenți!”

  În timp ce magistrații gorjeni fac rețineri ce vizează Mafia Pădurilor, la Gorj se pregătește și un protest de amploare. Președintele Organizației Special Friends, Ștefan Moșoiu, face apel la cetățeni să iasă în stradă dacă își doresc un aer curat. Acțiunea programată pe data de 10 octombrie are menirea de a “„defrișa” instituțiile statului de corupți și incompetenți”.

  “De astăzi ne luptăm pentru pădurile din Gorj și din țară! Ajunge cu jaful! Gorjeni treziți-vă!”, este mesajul lansat pe o rețea de socializare de Ștefan Moșoiu, fost președinte al Ligii Studenților de la UCB. „Pe 10 octombrie ne vedem în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, să cerem dreptate pentru păduri!Sâmbătă, 10 octombrie 2020, la Târgu Jiu, în Piața Prefecturii, se va organiza un  nou protest împotriva exploatărilor ilegale de lemn din Gorj și din țară, acțiune desfășurată în conformitate cu reglementările Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea de adunări publiceDe prea mulți ani, în pădurile din  România legea o fac hoții de lemne și firmele care defrișează ilegal. Dacă lucrurile continuă așa, în câțiva ani vom avea o Românie fără păduri, fără aer curat și patrimoniu natural. A venit timpul ca și în Gorj să există o voce puternică a asociațiilor, ONG-urilor și ecologiștilor care să ceară dreptate pentru pădurilor”.

  Protest în condiții de siguranță

  Organizatorii susțin că protestul va fi pașnic și va respecta distanțarea socială. Participanții vor purta măști de protecție.“În Gorj există numeroase abateri de la lege și dorim prin acțiunea noastră, să atragem atenția asupra acestor aspecte, autorităților și instituțiilor abilitate. Împreună putem opri acest „masacru din pădurile străbunicilor noștri”!Protestul la care vă invităm sâmbătă, 10 octombrie 2020, se va desfășura în mod pașnic și civilizat,  cu respectarea normelor de distanțare socială și a măsurilor de prevenire și combatere a virusului SARS-COV2 (participanții vor primi măști de protecție de unică folosință). Gorjul se află în topul județelor cu cele mai multe defrișări ilegale. A sosit timpul să spunem NU tăierilor ilegale de păduri! Să „defrișăm” instituțiile statului de corupți și incompetenți!”, a mai declarat Ștefan Moșoi, președintele Organizației Special Friends.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: