spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăSportEchipa de baschet CSM Târgu Jiu a învins, în deplasare, Steaua București

    Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a învins, în deplasare, Steaua București

    CSM Târgu Jiu a debutat cu victorie în play-out-ul din Liga Națională de Baschet Masculin. Echipa gorjeană a câștigat, marți, 11 aprilie, primul meci contra formației Steaua București, scor 76-68. Shamiel Stevenson a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 28 de puncte.

    Gruparea condusă de Kresimir Basic a făcut un pas uriaș în lupta pentru menținerea în Liga Națională de Baschet Masculin. Indiferent de ce se întâmplă în meciul 2, de joi, 13 aprilie, CSM Târgu Jiu are șansa de încheia conturile cu Steaua și dea  scăpa de emoțiile unui nou tur eliminatoriu.

    În primul meci din serie, baschetbaliștii gorjeni au dat peste cap calculele hârtiei și au anulat avantajul terenului propriu pentru steliști. După partidele extrem de echilibrate din campionat, se pare că elevii lui Kresimir Basic și-au făcut bine temele pentru play-out. Primul act a fost unul foarte echilibrat, care a amintit de meciurile din campionat. La pauza mare, Steaua avea un avans de o posesie, scor 35-33, care anunța un meci încrâncenat și pentru repriza secundă.
    De la vestiare, CSM Târgu Jiu a venit mult mai determinată. Gorjenii au avut un sfert trei de senzație, în care au dictat ritmul partidei și pe care l-au dominat fără drept de apel. Gorjenii au preluat conducerea grație unei triple a lui Dylan Frye și a unui coș cu fault concretizat de Durham. Shamiel Stevenson și Porter Troupe au ieșit la rampă, după trei aruncări de trei puncte la rând, iar partea a treia a meciului s-a terminat cu un avantaj consisent pentru gorjeni, 62-49, după ce baschetbaliștii lui Kresimir Basic au câștigat detașat sfertul trei, scor 29-14. Diferența s-a dovedit a fi una decisivă în economia finală a meciului.
    Gorjenii au intrat în actul patru la +13 pe tabelă, scor 62-49. În ultimul act al confruntării, Steaua a încercat să revină, dar s-a lovit de ambiția și dârzenia gorjenilor de a termina partida învingători. Steliștii au câștigat sfertul cu 19-14, dar la general echipa care s-a impus a fost CSM Târgu Jiu, meci câștigat la +8 pe tabelă, scor 76-68.

    Antrenorul și-a felicitat jucătorii

    Antrenorul Kresimir Basic și-a felicitat jucătorii, dar și colegii din staff-ul tehnic, pentru această victorie.

    Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu, a explicat unde s-a făcut diferența în acest meci și le cere jucătorilor concentrare maximă și pentru meciul 2: „În primul rând, felicitări echipei și staff-ului pentru această victorie importantă. Modul în care am luptat și apărarea bună au făcut diferența în acest meci, dar trebuie să fim conștienți că este doar începutul seriei. Vom încerca să fim la fel de concentrați pentru meciul următor”.

    Din tabăra gorjeană s-a remarcat Shamiel Stevenson, cu 28 de puncte marcate. Americanul a mai reușit 10 recuperări și 3 asisturi, fiind cel mai bun om al meciului. A fost urmat de Anthony Durham, cu 15 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive. Căpitanul Porter Troupe a totalizat 9 puncte și o recuperare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: