spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitate40 de pacienți au primit tratament la Centrul de Evaluare COVID

  40 de pacienți au primit tratament la Centrul de Evaluare COVID

  Aproximativ 40 de pacienți au primit tratament și au beneficiat de investigații de specialitate, în perioada 11 – 29 august, la Centrul de Evaluare COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, care funcționează în clădirea fostului Dispensar TBC de pe strada A. I. Cuza (Pasarelă).
  „Acest centru funcționează în regim de spitalizare de zi, de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 15:00. Pacienții care manifestă forme ușoare sau medii de coronavirus se pot adresa personalului medical de aici, centrul de evaluare având o capacitate de cinci paturi. Pentru a fluidiza activitatea, recomandăm pacienților să se programeze în prealabil la numărul de telefon 0786225134.
  În centrul de evaluare COVID se acordă servicii medicale pacienților diagnosticați cu noul coronavirus, fără a fi necesară prezentarea biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la un medic specialist. La momentul prezentării în centrul de evaluare, bolnavii vor fi primiți pe baza dovezii confirmării infecţiei printr-un test antigen rapid sau test RT-PCR, ambele identificate în platforma Corona Forms.
  Medicii de familie din județ pot redirecționa pacienții care au un test pozitiv de COVID-19 către Centrul de evaluare al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
  Trei pacienți au primit tratament cu anticorpi monoclonali
  Serviciile oferite la Centru sunt: evaluare/examen clinic, investigații medicale specifice- analize de sânge, radiografie sau CT în vederea evaluării formei clinice a afecțiunii și a necesarului de tratament (medicamente antivirale), posibilitatea administrării anticorpilor monoclonali conform protocoalelor medicale în vigoare.
  „În perioada mai sus menționată, trei pacienți au primit tratament cu anticorpi monoclonali. Potrivit cadrelor medicale de la Centrul de evaluare, pacienții care au beneficiat de tratament aici au vârsta medie de 60 de ani și simptome precum febră, dureri de stomac, stări de vomă etc, iar marea lor majoritate nu au avut afectare pulmonară“, au mai transmis reprezentanți Spitalului Județean de Urgență.
  Cinci pacienți sunt internați la secția ATI COVID
  Pacienții care necesită internare vor fi îndrumați către secțiile spitalului.
  „Dacă în urma investigațiilor medicale, se va ajunge la concluzia că pacientul are nevoie de internare, va fi îndrumat spre secțiile care tratează formele medii sau grave de coronavirus.
  Persoanele infectate cu Sars-Cov-2, indiferent dacă sunt asigurate sau nu, sunt tratate gratuit. Este important ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă, în ziua în care au primit rezultatul testului Covid, la centrul de evaluare, pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. Astfel, pot fi prevenite cazurile severe“, se mai arată în comunicatul de presă.
  În Secția Boli Infecțioase sunt internați 12 pacienți cu coronavirus, iar la Compartimentul ATI Covid sunt 5 pacienți internați.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: