spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateSeceta și facturile au redus numărul pescarilor în Gorj

  Seceta și facturile au redus numărul pescarilor în Gorj

  Razie printre pescari

  Seceta și facturile au dus la o reducere a numărului pescarilor care fac parte din Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj.

  „Avem un ușor trend descendent raportat la perioada trecută, iar asta este pus pe factorul scăderii debitelor. A scăzut nivelul multor ape și s-a diminuat populația piscicolă. S-a redus arealul pescăresc. Este, de asemenea, o perioadă în care atenția este îndreptată către facturi. Prețurile sunt într-o continuă creștere. Avem o inflație galopantă și factorul financiar își pune accentul“, a spus Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj.

  „Explozie a numărului de pescari“

  Scăderea numărului pescarilor care-și plătesc anual permisul vine după o perioadă în care numărul acestora a înregistrat o creștere foarte mare: „Per ansamblu, avem o explozie a numărului de pescari. Dacă în urmă cu 4-5 ani aveam 2.000-2.500 de membri, acum avem între 4.500 și 5.000. Din păcate, marea majoritate a membrilor văd această activitate ca o sursă de venit și își suplimentează proviziile“, a menționat Fiu, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

  Peștele se poate reține în limita a 5 kilograme pe zi.

  Amenzi pentru reținerea peștelui subdimensionat

  Fiu a precizat că pescarii care au capturat pește sub dimensiunile admise au fost amendați: „S-au aplicat și amenzi celor care nu respectă regulile. Cele mai multe amenzi le avem pe dimensiunile peștelui. Jandarmeria și echipele mixte care pleacă în control găsesc aproape zilnic câte un pescar contravenient.

  Amenda este cuprinsă între 3.000 și 6.000 de lei, plus suspendarea dreptului de a pescui pe 90 de zile“.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: