spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăActualitateA crescut numărul infracţiunilor în domeniul silvic! Ce are în plan comisia...

  A crescut numărul infracţiunilor în domeniul silvic! Ce are în plan comisia ATOP!

  Un consilier județean cere instituțiilor statului să facă front comun pentru a stopa furtul de lemne. Anca Bordușanu, membru în comisia Autoritate Teritorială de Ordine Publică, susține că va solicita IPJ Gorj un plan de acțiuni merit să reducă ilegalitățile din acest domeniu.

  „Polițiștii gorjeni au confiscat, în primul semestru al acestui an, o cantitate de material lemnos de 400 de ori mai mare față de perioada similară a anului trecut.
  Mai exact, vorbim despre 12.454 mc de lemn, față de 300 mc, în anul 2021.
  Pentru că cifra este una îngrijoratoare, am solicitat, în cadrul ședinței de ATOP, ca Inspectoratul de Politie Judeţean Gorj să prezinte o situație clară cu zonele în care au loc astfel de infracțiuni în domeniul silvic, precum și transportatorii sancționați. După ce vom avea aceste date, consider că se impun ședințe comune de lucru cu Direcția Silvică, primarii din zonele respective, IPJ Gorj și Inspectoratul de Jandarmi Gorj, pentru un plan de acțiuni care vizează prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din pădurile din Gorj, precum și pe linia legalităţii transportului materialului lemnos”, a transmis consilierul județean Anca Bordușanu, membru în ATOP.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: