spot_img
6 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăActualitateAngajat al ELCFU Motru, hărțuit politic și mutat la subunitatea de la...

  Angajat al ELCFU Motru, hărțuit politic și mutat la subunitatea de la Severin! Totul pentru un vot

  Jocuri politice în CE Oltenia. Asta face primarul comunei Corcova, localitate apropiată de Motru, daca nu îi ies pasențele politice. Victima primarului, și a acoliților pe care îi are liberalul la butoane în CE Oltenia, este, de data asta un salariat al ELCFU Motru. Totul pentru că angajatul respectiv este consilier PNL în comuna lui Giubega, iar votul alesului nu satisface poftele primarului de comună.

  În Consiliul Local Corcova, primarul Ion Giubega, de la PNL, liberal cu multe ramificații în CE Oltenia (directorul Direcției Suport, Ilie Bușe, fiind verișorul și consăteanul primarului), dorește schimbarea viceprimarului în funcție. Vicele este tot liberal, dar se pare că nu mai joacă cum cântă primarul, motiv pentru care Giubega i-a dat de înțeles că îl va schimba din funcție. Pentru schimbarea viceprimarului, Giubega are nevoie de 10 voturi și mizează pentru asta pe consilierii de la PNL care, spre surprinderea sa, nu sunt de acord cu destituirea viceprimarului Chirculescu Dumitru. Cei opt consilieri au ajuns să fie presați de primar, să se hotărască, iar, la următoarea ședință de CL să voteze destituirea viceprimarului. O parte dintre aleși au spus, pe față, că nu vor vota împotriva viceprimarului, nefiind de acord cu aceasta schimbare inexplicabilă. Unul dintre cei care a avut curajul să refuze un vot pentru schimbarea viceprimarului, coleg cu el de partid, a fost și acest salariat al ELCFU Motru.

  Nu votezi, zbori la Severin!

  Omul a suportat însă imediat consecințele refuzului său de a vota cum vrea primarul, care, nu demult, controla destinele salariaților veniți din Mehedinți la CEO, fiind apropiat al fostului ministru al Energiei, Virgil Popescu.
  La două săptămâni după refuzul său, consilierul liberal, angajat al ELCFU Motru s-a trezit cu o decizie de mutare a serviciului său din secția Motru, în secția Mehedinți. Evident că salariatul ajunge să fie dezavantajat din mai multe puncte de vedere: ajunge cu serviciul mai departe de casă (comuna Corcova este la 13 km de Motru, iar că sa ajungă la Husnicioara(Severin) salariatul va parcurge peste 40 de km, mai mult, transportul salariatului este suportat de CEO doar spre Motru, nu și spre Severin).
  Culmea este că, la Secția din Motru este nevoie de personal, iar la Severin mai puțin, dar cu toate acestea, pentru a i se arata pisica salariatului care nu vrea sa ofere votul necesar lui Giubega, omul a fost pus la colț.
  Colegii de muncă al salariatului mutat peste noapte, prin dispoziție venită de la conducerea ELCFU Motru(deși toată lumea știe că în spate se afla decizia varului primarului, adică a lui Bușe), nu înțeleg de ce salariatul respectiv a fost mutat. Asta, cu atât mai mult cu cât era nevoie de el la Motru pentru că angajatul are atribuții și pe linia siguranței circulației, fiind atestat și autorizat.

  Rocadă pentru consilierul liberal

  Pentru a-i face pe plac lui Giubega, șefi din CEO, plecați în fața primarului liberal, au făcut o rocadă, trimițând salariatul consilier de la Motru la Severin, iar de acolo, au adus un alt angajat, la Motru. Salariatul adus la Motru este prins cu serviciul pe Severin, dar este avantajat de rocadă pentru că are domiciliul la Motru. Nu este exclus ca directorul Bușe să fi rezolvat astfel două doleanțe: cea a primarului Giubega, de a forța astfel mâna consilierului liberal, dar și de a rezolva aducerea mai aproape de casă a salariatului prins cu serviciul pe secția din Severin.

  Decizia abuzivă, trimisă pe telefon!

  Decizia pentru mutarea cu serviciu, pentru 30 de zile, a salariatului de la Corcova, a fost trimisă respectivului, de catre conducere, pe telefon, nicidecum în mână. Asta pentru că, cei care au făcut aceasta mutare, erau conștienți că salariatul nu va semna niciodată acest schimb, decis politic.
  Conducerea CE Oltenia ar trebuia să intervină însă, în acest caz de hărțuire politică a unui salariat al ELCFU Motru la cererea unui primar liberal din județul vecin. Asta pentru a opri astfel se practici, care nu sunt corecte și care pătează imaginea oricum știrbită a CE Oltenia. Dacă noul manager are Corp de Control, ar fi necesar să îl trimită la ELCFU să verifice dacă acolo conduce cel numit în funcție, sau primarul comunei Corcova, prin influența manifestată la adresa directorul verișor Bușe.
  Oricum, salariatul mutat abuziv va contesta în instanța decizia aberantă primită pe linie de serviciu.

  Ședința de CL Corcova are loc, de obicei, în ultima vineri din lună. Rămâne de văzut dacă primarul Giubega reușește să-și convingă, chiar și prin astfel de practici, consilierii liberali să joace cum dorește el pentru schimbarea viceprimarului cu care a făcut echipă în ultimii trei ani de zile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: