spot_img
1.2 C
Târgu Jiu
duminică, decembrie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateAurel Popescu nu vrea o negociere politică a salariilor din Primăria Târgu...

  Aurel Popescu nu vrea o negociere politică a salariilor din Primăria Târgu Jiu

  Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, a explicat care sunt motivele pentru care trei partide politice din Consiliul Local cer mărirea salariilor angajaților primăriei cu 10%. Aurel Popescu spune că s-au avut în vedere atât obligațiile legale de majorare a lefurilor, cât și faptul că primăria a rămas în anii trecuți cu bani necheltuiți la buget. În opinia sa, o majorare de 10% nu reprezintă o povară pentru bugetul local.

  Aurel Popescu a explicat în sfârșit de ce a inițiat alături de reprezentanții ALDE și PSRO un proiect de hotărâre prin care cere mărirea salariilor funcționarilor din Primăria Târgu Jiu cu 10%. Vicele îl contrazice pe primarul Marcel Romanescu și spune că fără o mică majorare aplicată anul acesta, efortul bugetar ar fi prea mare în 2022. „Este o lege care prevede ca până în 2022 să crească salariile bugetarilor cu 25%. Trebuie să facem această creștere salarială gradual, pentru ca în 2022 să nu se simtă foarte serios această creștere. Am ținut cont și de faptul că, atât la sfârșitul anului 2017, cât și la sfârșitul anului 2018, primăria a înregistrat un excedent bugetar destul de serios. Mai mult, la sfârșitul anului 2018 au fost alocate fonduri pentru diferite cheltuieli pe anumite materiale și servicii. La baza acestei decizii a stat și faptul că în 2017, în timpul campaniei electorale, domnul primar a făcut permanent trimitere la faptul că în Primăria Târgu Jiu sunt mulți angajați, dar, surpriză, după ce a fost învestit primar, domnul Marcel Romanescu a făcut în continuare angajări. Asta ne-a determinat să înțelegem că există bani, există fonduri și nu ar fi o problemă dacă ar crește salariile cu 10%”, a declarat viceprimarul PSD Aurel Popescu.

  „Nu aș fi vrut să discut politic salariul angajaților”

  Vicele a criticat și consultările politice anunțate de Marcel Romanescu și crede că analiza ar fi trebuit făcută din punct de vedere profesional, în calitatea acestora de conducători de instituție, nu de oameni politici. „Dacă nu susținea această inițiativă, domnul primar putea cel puțin să ne fi chemat la o discuție și pentru a găsi cea mai bună soluție privind salarizarea angajaților primăriei. Din punctul meu de vedere, o creștere salarială de 10% nu este o povară așa cum spune Marcel Romanescu pentru bugetul pe 2019. Am aflat și eu că s-a făcut o programare pentru joi, la ora 16, o întâlnire cu câțiva reprezentanți ai unor partide din CL. Eu aș fi vrut să discut cu domnul primar ca viceprimar, înainte de a discuta ca reprezentant politic. Înainte de a fi membri de partid, suntem oameni responsabili și suntem conducătorii unei instituții. Dacă își dorește să discute politic acest lucru, discutăm și politic. Nu aș fi vrut să discut politic salariul angajaților din Primăria Târgu Jiu, ci ca om care a condus de-a lungul anilor societăți comerciale, care a știut ce înseamnă salarizare, ce însemnă impozite la bugetul local și de stat”, a mai declarat Aurel Popescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: