spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateCălinoiu și alți doi gorjeni, puși pe liber din funcțiile câștigate la...

  Călinoiu și alți doi gorjeni, puși pe liber din funcțiile câștigate la alegeri

  Trei gorjeni care au fost aleși în diferite funcții publice în urma alegerilor din data de 27 septembrie își pot pierde mandatele. Agenția Națională de Integritate (ANI) a solicitat invalidarea mandatelor de consilier județean al lui Ion Călinoiu, de primar pentru Ioana Bușe, ales primar al comunei Stoina, și de consilier local al orașului Rovinari al lui Florian Dumitru.

  ANI a transmis judecătorilor și tribunalelor din țară lista tuturor candidațiilor care au fost găsiți de către instanțele judecătorești în situații de incompatibilitate sau conflict de interese.

  Motivele pentru care nu mai pot ocupa funcții publice

  Ion Călinoiu a fost declarat incompatibil de ANI și și-a pierdut și funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, după ce a fost găsit într-o situație de incompatibilitate, pentru că a avut, în același timp, și calitatea de expert în cadrul unui proiect derulat de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în urma căruia a încasa și o sumă mică de bani, dar pe care nu a declarat-o în declarația de avere.

  Ioana Buşe, primar comuna StoinaDe asemenea, Ioana Bușe a fost condamnată, în urmă cu doi ani, la o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare o cu suspendare pentru fapte de corupție și a primit interdicția de a ocupa funcții publice pentru care mandat ei a încetat. Dosarul întocmit de DNA constă în acuzații de obținerea frauduloasă a unor subvenții APIA de către patronii unei firme din Craiova care au arendat terenuri în localitate, în baza unor documente false pe care și-a trecut semnătura și primărița Ioana Bușe.

  Florian Dumitru a fost declarat incompatibil de ANI, în anul, 2019, pentru că a ocupat simultan posturile de consilier juridic și consilier local al orașului Rovinari, situație care este interzisă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: