spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateCioara vedetă din Târgu Jiu este în recuperare după ce a fost...

  Cioara vedetă din Târgu Jiu este în recuperare după ce a fost găsită

  Cronco, cioara vedetă din Târgu Jiu, a fost găsită după ce în urmă cu aproximativ o săptămână și jumătate și-a luat zborul și a plecat de acasă. Miti și Simona Modoran, stăpânii păsării, au căutat-o cu disperare și au împânzit orașul cu afișe în care care anunțau că oferă o recompensă și de 3.000 de euro pentru găsirea acesteia.

  Cei doi soți au găsit-o într-o stație de autobuz din zona CAM. Cronco nu este într-o stare prea bună, fiind atacat de alte păsări, iar acum se află în recuperare și sub tratament, urmând să fie consultat la un cabinet de specialitate din București.

  „Ne-a anunțat cineva că este o cioară acolo care seamănă cu Cronco. Ne-a trimis imagini și am fost să-l vedem. L-am recunoscut pentru că are un semn la picioruș, pentru că a avut în trecut o problemă. De asemenea, îi tăiasem unghiile, iar noi îi cunoaștem fizionomia. Era epuizat“, a spus Simona Modoran.

  Cronco este în recuperare

  Cronco se află în recuperare. Pentru că starea lui de sănătate nu este bună, pasărea vedetă urmează un tratament. „Era lovit. Probabil că a fost bătut de alte ciori. Are o stare destul de proastă. Trebuie să mergem cu el la București. Nu scoate niciun sunet acum și nici nu își ține echilibrul foarte bine. Îi administrăm calmante pentru durere și vitamine. Urmează să efectueze la București o serie de investigații amănunțite, pentru a nu avea și alte probleme medicale interne“, a povestit Simona.

  „A fost o perioadă foarte dificilă“

  Simona și Miti au traversat o perioadă foarte dificilă, pentru că Cronco este ca un membru al familiei. „A fost o perioadă foarte dificilă pentru noi. Îl căutam în fiecare zi. El este un membru al familiei noastre și ne-a fost extrem de greu fără el. Este ca un copil“, a spus Simona.

  Cioara adoptată de familia din Târgu Jiu a dispărut în urmă cu o săptămână și jumătate. A zburat pe poarta volierei în care stă. „Am lăsat poarta volierei deschisă și a ieșit pe acolo. Am mai lăsat-o și în alte dăți și nu arătat vreodată un semn că intenționează să zboare. Probabil că s-a speriat de un zgomot puternic și a fugit“, a mai precizat Simona.

  Pasărea va apărea într-un film

  Cioara Cronco este o adevărată vedetă. Pasărea va apărea chiar într-un film alături de actrița Maia Morgenstern.

  Cronco a fost remarcat de producătorii filmului şi a avut un rol simplu: a trebuit să stea pe o bucată de lemn şi să ciugulească bucăţele de carne.

  De asemenea, în primăvara acestui an, Miti și Simona au organizat o petrecere aniversară pentru Cronco, la împlinirea a doi ani de când a venit în casa lor.

  Cronco a fost filmat de stâpânii săi în diferite ipostaze: în timp ce călătorește și chiar când reușea să vorbească.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: