spot_img
8.3 C
Târgu Jiu
duminică, martie 3, 2024
Altele
  AcasăActualitateConducerea Primăriei Târgu Jiu va depune o plângere penală împotriva profesorului universitar...

  Conducerea Primăriei Târgu Jiu va depune o plângere penală împotriva profesorului universitar care a realizat desenele obscene cu Brâncuși

  Conducerea Primăriei municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, va sesiza Ministerul Educaţiei cu privire la profesorul de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti care realizat desenele obscene cu operele lui Constantin Brâncuşi.

  Primarul Marcel Romanescu a declarat că va trimite o sesizare Ministerul Educaţiei, mai ales că artistul este profesor universitar: „Vreau să adreseze Ministerului Educaţiei, doamnei ministru, şi universităţii de unde provine acest artist. Din punctul meu de vedere este regretabil ceea ce s-a întâmplat. Eu nu în pot considera artist la modul cum a prezentat aceste opere. Aş vrea să cred că nu sunt realizate de dânsul şi că este o greşeală, dar în caz contrar, toate organismele abilitate care pot lua măsuri în privina acelor desene trebuie să îşi facă datoria. Ţinând cont de faptul că este cadru universitar, prin Ministerul Educaţiei se vor face anumite sesizări“.

  Coloana fără de Sfârşit, operă ridicată în cinstea eroilor morţi în Primul Război Mondial, este prezentată de Alexandru Rădvan, artist plastic şi profesor la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, ca organ genital masculin în ipostaze sexuale.

  „Un artist nu cred că îşi permite să facă astfel de lucrări“

  Marcel Romanescu a mai precizat că Brâncuşi este unic şi nu este normal să fie desconsiderat în acest fel: „Nu este normal că au fost realizate şi distribuite în spaţiul online. Un artist nu cred că îşi permite să facă astfel de lucrări în care să pună într-o lumină nu tocmai bună operele marelui sculptor, care este unic“.   Pictorul are numeroase lucrări în ţară şi străinătate.

  Alexandru Rădvan, autorul lucrărilor, este doctor în filologie la Facultatea de Litere, cu teza „Imaginea fantastică realizată cu mijloace plastice şi mijloace literare”. Acesta a avut numeroase expoziţii în ţară şi în străinătate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: