spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateContestarea rechizitoriului care-l privește fostul pe manager al Spitalului Județean Târgu Jiu...

  Contestarea rechizitoriului care-l privește fostul pe manager al Spitalului Județean Târgu Jiu a fost respinsă definitiv

  Curtea de Apel Craiova a respins definitiv contestația împotriva rechizitoriului întocmit pe numele fostului manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Gigel Capotă, care a fost și șef al Gărzii Financiare Gorj, acuzat de evaziune fiscală.

  „În baza art. 347 C.p.p. respinge contestaţiile formulate de contestatorii Capota Elena, Capota Gigel Gheorghe si Lazar (Cumpănașu) Loredana Liliana împotriva încheierilor nr. 98/2020 si respectiv nr. 116/2020 pronunţate de Tribunalul Gorj, ca nefondate“, se arată în sentința instanței de judecată din Bănie.

  Prejudiciul a fost achitat

  Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală, alături de soția sa, și o altă femeie, care era folosită ca interpus a celor doi.

  În urmă cu aproximativ doi ani, polițiștii au avut o serie de suspiciuni cu privire la faptul că Loredana Liliana Lazăr, în calitate de administrator al unei societăţi, nu a înregistrat în contabilitate veniturile realizate din organizarea de evenimente festive pe o perioadă de un an.

  Potrivit rechizitoriului, femeie de afaceri închiria corturi pentru desfăşurarea de evenimente în localitatea Crasna, dar declara la Finanţe o sumă mult mai mică faţă de cea încasată în realitate. De exemplu, a încasat 30.000 de lei pentru închirierea cortului pentru organizarea unui eveniment, dar a declarat la finanţe că a încasat doar 1.000 de lei. Unii martori au declarat că i-au dat banii chiar soţiei lui Gigel Capotă, Elena, sau chiar acestuia.

  „Prin raportul de constatare datat 08.02.2019 şi întocmit de către inspectorii antifraudă din cadrul Direcţiei de Combatere a Fraudelor detaşaţi în structura Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, s-a constatat că, în perioada iulie-septembrie 2007, persoana fizică L.L.L., din activitatea de organizare a meselor festive, a realizat venituri în sumă de 92.800 de lei nedeclarate, pentru care datorează suplimentar obligaţii la bugetul de stat în sumă de 14.848 lei, reprezentând impozit pe venit“, se arată în rechizitoriu.

  De asemenea, în actul de trimitere în judecată se menţionează că soţii Capotă au încasat suma de peste 255.000 de lei din închirierea spaţiului, din care nu au declarat 241.000 de lei. Conform procurorilor, Elena Capotă a prejudiciat bugetul de stat cu suma de peste 34.000 de lei, iar Gigel Capotă cu aproape 7.700 de lei. La începutul anului 2020, familia Capotă a achitat prejudiciul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: