spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăActualitateCseke: “Acum pot să spun că s-au oprit plățile!”

  Cseke: “Acum pot să spun că s-au oprit plățile!”

  Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila a ajuns la Gorj pentru o discuție cu primarii. Oficialul, în discursul său, a punctat în special teme ce vizează planurile de viitor. Problema PNDL a fost tranșată pe scurt, deși în urmă cu câteva luni a băgat în panică șefii administrațiilor locale după ce au fost anunțați că banii s-au terminat. Acum, Cseke Attila susține că legea e lege și că dacă va mai fi nevoie să transmit în teritoriu astfel de adrese o va face, în ciuda supărărilor și reproșurilor venite dinspre beneficiarii proiectului.

  Întrebat pe tema PNDL oficialul a transmis că acea adresă a făcut vâlvătaie însă nu a avut urmări. Cseke Attila a afirmat la Târgu Jiu că abia acum se poate spune că s-au oprit plățile, o perioadă scurtă de timp, până la rectificarea bugetară.

  “Este clar că programele PNDL I și PNDL II se apropie de sfârșit. În 2023 cele două programe trebuie să se sfârșească. E clar că trebuie să pui ceva în continuare. Programul gândit de noi, „Anghel Saligny”, a fost o alegere buna. Pe cele două programe, PNDL I și PNDL II am avut un buget de 44 de miliarde de lei, mai avem 13 miliarde de plătit, nu o să-i plătim pe toți din diverse motive, dar, asta înseamnă că suntem în ultima parte de plăți. Săptămâna trecută am plătit ultimii bani pe PNDL, într-adevăr acum pot să spun că s-au oprit plățile  pentru că săptămâna viitoare e rectificarea”, a transmis ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației,

  80 km drum județean

  Noul program, Anghel Saligny”, ce va dispune de 50 de miliarde de lei este de interes pentru autoritățile locale și județene, Președintele Consiliului Județean Gorj susține că va accesa proiecte pentru reabilitarea rețelei de drumuri județene. “Alături de vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Tașcău, de parlamentarii de Gorj și de colegii mei primari, am participat la o întâlnire constructivă cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila. Am discutat despre principalele obiective de dezvoltare pe termen lung ale județului, precum și despre un nou program național de investiții, „Anghel Saligny”, în baza căruia Consiliul Județean Gorj are ca obiectiv să aplice pentru modernizarea a minim 80 km de drumuri județene din zona adiacentă a municipiului Târgu-Jiu. Cu toții am fost de acord că MDLPA trebuie să rămână un punct de sprijin pentru autoritățile publice locale, în condițiile în care avem nevoie de surse de finanțare pentru proiecte care nu sunt eligibile pentru atragerea fondurilor europene. Apreciez deschiderea și sprijinul promis de ministrul Cseke pentru rezolvarea tuturor acestor proiecte, lucru pentru care îi mulțumesc”, a transmis președintele Consiliului Județean Gorj, Mihai Cosmin Popescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: