spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateFirmă de construcții amendată 40.000 lei, pentru muncă „la negru“

  Firmă de construcții amendată 40.000 lei, pentru muncă „la negru“

  O firmă de construcții cu sediul social în municipiul București a fost sancționată cu suma de 40.000 lei de către inspectorii de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a amendat și alte firme pentru depistarea de persoane fără forme legale de angajare.

  Angajatorul din București, amendat cu 40.000 lei, a fost depistat pe raza orașului Rovinari. Acesta folosea, în activitate, două persoane pentru care nu avea încheiate, în prealabil, contracte individuale de muncă.

  „Un alt angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate activități de întreținere corporală, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat, în prealabil, contract individual de muncă. Angajatorul a fost depistat pe raza Municipiului Târgu-Jiu.

  Un operator economic cu sediul social în județul Dolj, având domeniu de activitate alte lucrări de instalații pentru construcții, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Angajatorul a fost depistat pe raza Municipiului Târgu-Jiu.

  Un alt operator economic cu sediul social în Municipiul Motru, având domeniu de activitate comerț cu amănuntul al florilor, în magazine specializate, a fost sancționat cu suma de 15.000 lei, pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial. Angajatorul a fost depistat pe raza Municipiului Motru“, se arată într-un comunicat al ITM Gorj.

  Controalele vor fi intensificate

  Inspectorii de muncă au efectuat, în perioada 18-22 septembrie, 55 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale în valoare de 229.500 lei, dintre care 95.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 141 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

  „Având în vedere numărul mare de persoane depistate pentru muncă nedeclarată, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica numărul controalelor, în vederea combaterii muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și pentru respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă“, a spus George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: