spot_img
12.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăAdministratieSistem de irigații pentru spațiile verzi, în Baia de Fier, pe proiectul de...

  Sistem de irigații pentru spațiile verzi, în Baia de Fier, pe proiectul de dezvoltare turistică

  Este nevoie de un sistem de irigații pentru spațiile verzi, realizate în cadrul proiectului de dezvoltare a infrastructurii turistice în Baia de Fier. Sistemul de irigații va acoperi toate zonele verzi și va fi montat în această toamnă. Valoarea echipamentului este de peste 800.000 de lei.

  Este de amintit că Primăria Baia de Fier derulează, în acest moment, cea mai amplă investiție din județul Gorj, în vederea creșterii atractivității stațiunii turistice cu același nume. Pentru a oferi turiștilor posibilitatea creșterii duratei sejurului petrecut aici, Primăria Baia de Fier este aproape de finalizarea celui mai important proiect de dezvoltare a infrastructurii turistice și de agrement din zona Gorjului. Astfel, începând cu 2024, turiștii sosiți la Baia de Fier, dar și localnicii, se vor putea bucura de un traseu pentru cicloturism de 7,7 km, alei pietonale 7,7 km, zonă de parc-spațiu verde amenajat: 30.738 mp, zonă de recreere, popasuri, agrement în suprafață de 2714,5 mp, loc de joacă/fitness, pista pumptrack, bordeie pentru meșterii populari, scenă demontabilă pentru organizarea unor evenimente de amploare, rețea de internet WIFI etc.

  Lucrările se derulează acum în zona Peșterii Muierilor în cadrul Proiectului „Dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement în stațiunea Baia de Fier, Județul Gorj” – un proiect unde comuna Baia de Fier a obținut finanțare europeană prin programul POR 2014-2020, a cărui valoare este de 22.558.332,27 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 21.908.111,18 lei.

  Toate lucrările sunt în plină desfășurare, finalizarea acestora fiind prevăzută pentru sfârșitul acestui an.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: