spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateGarda de Mediu verifică tăierile de arbori din incinta fostei fabrici de...

  Garda de Mediu verifică tăierile de arbori din incinta fostei fabrici de confecții din Târgu Jiu

  Garda de Mediu Gorj s-a autosesizat în legătură cu tăierea arborilor din incinta fostei fabrici de confecții din Târgu Jiu.

  „În urma apariției în presa locală a unor sesizări cu referire la tăierea unor arbori în incinta fostei fabrici de confecții Tg. Jiu, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au finalizat astăzi cercetările. Concluziile acestui control arată ca terenul care face obiectul sesizării este proprietate privată administrat de o societate comerciala care  a solicitat avizul de mediu pentru demolare construcții existente.  Deoarece terenul nu se regăsește în Registrul Spatiilor Verzi deținut de UAT Tg. Jiu și nici nu poate fi asimilat spațiilor verzi definite prin legea 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, nu pot fi aplicabile prevederile acestui act normativ. Prin urmare tăierea acestor copaci s-a făcut în baza autorizației de exploatare emisă de  Ocolul Silvic Tg. Jiu cu certificarea UAT Tg. Jiu. Pentru verificarea legalității modului de exploatare a masei lemnoase, în regim silvic, Garda de Mediu Gorj va solicita un control de specialitate Gărzii Forestiere“, a transmis Garda de Mediu Gorj.

   

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Garda de Mediu ar trebui sa verifice și legalitatea tăierilor și distrugerilor de spatii verzi amenajate și întreținute de către locatari în incinta blocurilor din zonele 8 mai! Plopilor,olari,I.l Caragiale, în loc sa ne bucuram de un petec de verdeață xinentam totul! Oare e legal? Oare e moral?

  2. Exact! În consiliul județean sunt interese doar pt parcări k generează bani dar py sănătatea noastră și protejarea mediului NICIODATĂ! chiar nu se sesizează nimeni? E necesar sa aibă fiecare familie câte 3/5 locuri de parcare iar un pom fructifer sau o floare sa nu mai vedem între blocuri????

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!