spot_img
15 C
Târgu Jiu
luni, februarie 26, 2024
Altele
  AcasăActualitateCe păţesc târgujienii care nu au acte de identitate!

  Ce păţesc târgujienii care nu au acte de identitate!

  Peste 2.000 de târgujieni figurează ca fiind în ilegalitate pentru că au actele de identitate expirate sau neîntocmite odată cu împlinirea vârstei de 14 ani. Reprezentanţii Direcţiei pentru Evidenţa Populaţiei din Târgu-Jiu apelează la toate mijloacele disponibile pentru a îi determina pe cetăţeni să intre în legalitate. În caz contrar, târgujienii cu buletinele expirate riscă să fie amendaţi de poliţiştii locali.

  buletinNu mai puţini de 2300 de târgujieni nu deţin documente de identitate valabile. Fie că nu le-au reînnoit la expirare sau nu le-au întocmit la împlinirea vârstei de 14 ani, aceştia se află în afara legii, care spune că actul de identitate este obligatoriu. „Cu părere de rău, încă se înregistrează persoane care nu înţeleg importanţa actelor de identitate. La începutul acestei luni, în evidenţa noastră figurau 2.375 de astfel de persoane, fie că aveau actele de identitate expirate, fie că au împlinit 14 ani şi nu s-au pus în legalitate”, a declarat Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Târgu-Jiu.

  Solicită camera mobilă!

  Reprezentanţii Serviciului de Evidenţă a Populaţiei au încercat să reducă numărul persoanelor fără acte de identitate efectuând o serie de acţiuni de deplasare la cetăţeni. Vizate au fost persoanele cu diferite probleme de sănătate, care le împiedicau să ajungă la sediul Serviciului. „De la începutul anului şi până în prezent, am executat 56 de astfel de acţiuni cu camera mobilă, acţiuni care au dus la punerea în legalitate a unui număr de 77 de cetăţeni. Noi le continuăm şi suntem disponibili. Încercăm să le soluţionăm într-un termen foarte scurt de la data depunerii a acestor cereri. În maximum 48 de ore de la solicitare, un lucrător se deplasează cu camera mobilă pentru a prelua imaginea necesară şi documentele necesare”, a mai precizat Dan Laurenţiu. Alte 135 de documente de identitate au fost întocmite cu ocazia controalelor efectuate la unităţile sanitare sau de protecţie soială. În cursul acestui an, la nivelul Municipiului Târgu-Jiu şi localităţilor arondate, au fost eliberate peste 12.700 de buletine.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: