spot_img
1.7 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăActualitateScandal cât stadionul pe tema chiriei plătite de Pandurii Târgu Jiu

  Scandal cât stadionul pe tema chiriei plătite de Pandurii Târgu Jiu

  Alba neagra cu gratuitatea echipei Pandurii Târgu Jiu pe stadionul Municipal. Consilierii se acuză reciproc că își atrag capital electoral pe baza problemelor financiare de la Club. PSD a propus ca echipa gorjeană să fie scutită, pentru acest sezon competițional, de achitarea taxei pentru utilizarea arenei, PNL s-a opus considerând că o amânare la plată este suficientă.

  Social-democrații acuză că primarul Marcel Romanescu se folosește de problemele echipei Pandurii Târgu Jiu pentru a-și atrage simpatizanți. Edilul, alături de echipă, a respins o propunere care venea în sprijinul Clubului.  “PSD a propus un amendament în Consiliul Local, în ședințele de comisii, că dacă tot vrem să susținem clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, haideți să renunțăm la chiria pentru anul competițional 2020-2021, chirie pe care ar trebui să o plătească acest club la care noi încă suntem asociați. Acest lucru nu ar veni să îndatoreze în continuare clubul față de municipalitate și față de bugetul local. Noi spunem că amânăm la plată chiria, deci anul viitor clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu va trebui să plătească mult mai mulți bani pentru a se înscrie în următorul an competițional. Nu facem nimic altceva decât să amăgim atât fotbaliștii, cât și suporterii echipei de fotbal. Este un mesaj de susținere doar din punct de vedere mediatic.  Am venit cu acest amendament, dar a picat la vot, întrucât Marcel Romanescu și liberalii au votat împotriva amendamentului. A rămas doar o amânare a chiriei pentru anul viitor. Pandurii Lignitul Târgu Jiu va avea în continuare încă o povară financiară anul viitor, ca urmare a votului liberalilor”, a declarat Aurel Popescu.

  “Să le fie rușine”

  Consilierul local Eduard Lădaru susține că cei care au refuzat să pună în aplicare această inițiativă ar trebui să răspundă în fața susținătorilor echipei. “Domnul Romanescu nu a făcut altceva decât să îi mintă pe cei de la Pandurii și a reîncălzit această ciorbă acum, în campania electorală. A văzut că suporterii nu mai suportă minciunile domniei sale. A venit să inițieze un proiect de hotărâre foarte stupid, de amânare la plată. Este absurd, atât timp cât datorită echipei Pandurii Târgu Jiu s-a construit acest stadion, pentru că dacă nu erau rezultatele echipei Pandurii, nu se construia acest stadion. Să vii să faci o amânare la plată, să aștepți să se finalizeze un proces, în condițiile în care Domnul Romanescu a făcut tot ce a putut să înceteze contractul de comodat dintre municipalitate și clubul Pandurii. A introdus proiectul de trei-patru ori pe ordinea de zi ca să luam noi act, Consiliul Local, că a încetat de drept contractul de comodat. Procesul pe rol al clubului Pandurii este ca să se constate prelungirea contractului de comodat pe perioada în care ei nu au putut folosi acest stadion.  Noi am făcut un amendament în ședința de consiliu local să scutim de la plată Pandurii Lignitul Târgu Jiu, iar domnul primar cu domnul Mincă de la Direcția de Patrimoniu au zis că dacă votăm acel amendament ei vor pune lacătul pe stadion, ca și cum e moștenire de la părinții lor pentru domnii Mincă și Romanescu. Să le fie rușine. Nu fac eu ce vor cu bunurile municipiului Târgu Jiu. Consiliul Local este cel care hotărăște ce se întâmplă cu patrimoniu municipiului Târgu Jiu. Nu vor ei ca Pandurii să nu plătească. Domnul primar nu face altceva decât un joc de imagine stupid și își pune funcționarii publici aserviți lui să închidă stadionul, locuri de joacă, parcuri, că sunt la ei acasă. Nu muncesc pentru binele municipiului Târgu Jiu, muncesc pentru binele lor personal. Mai mult decât atât, Marcel Romanescu a început cu limbajul lui suburban să mă facă pe mine nesimțit și așa mai departe. Ăsta e Marcel Romanescu. Dacă se bate în centrul orașului, evident că și limbajul este unul de maidan”, susține Eduard Lădaru

  Pasti s-a dat cu liberalii

  Edilul se apără și spune că legislația în vigoare nu permite o astfel de gratuitate. “Pe legislația în vigoare nu se poate realiza un astfel de proiect. Legea spune foarte clar că se poate acorda cu titlu gratuit o parte din patrimoniului municipiului Târgu Jiu doar instituțiilor publice. Clubul Pandurii a înțeles acest lucru, iar solicitarea făcută către noi și către Consiliul Local este să promovăm un proiect de hotărâre pentru suspendarea plății pe perioada în care noi ne judecăm pe prelungirea acelui contract de comodat. Inclusiv reprezentanții clubului Pandurii au venit cu această solicitare pe care noi am promovat-o prin proiect de hotărâre de consiliu local. PSD nu a vrut să facă altceva decât să blocheze posibilitatea clubului Pandurii de a intra pe stadion. Instituția Prefectului, fără semnătura secretarului primăriei, era obligată să atace în instanță proiectul de hotărâre modificat prin amendamentul domnului Ediță Lădaru. Tot ceea ce a solicitat clubul Pandurii, eu am promovat prin acest proiect, care în momentul de față este legal. Reprezentanții clubului Pandurii, pentru meciurile desfășurate în acest an competițional, nu vor plăti niciun fel de taxă pentru folosirea stadionului. Dânsul are probleme demult. Pentru mine rămâne același Ediță de 2% și nu vreau să comentez. Singurul consilier care și-a dat seama de greșeala pe care puteau să o facă cei de la PSD a fost domnul Cristian Toader Pasti. Este un om cu coloană vertebrală care a demonstrat că indiferent de opțiunea politică poate rămâne în slujba cetățeanului, nu neapărat în slujba unei formațiuni politice”, susține primarul Marcel Romanescu.

  Nimic de comentat!

  Creditorul Clubului Pandurii Târgu Jiu, fostul președinte Marin Condescu, este mulțumit de decizie, oricare ar fi asta. “Cred că este o finalizare a propunerilor făcute anterior. A găsit momentul favorabil și s-a ținut de ce a promis în urmă cu patru-cinci luni de zile. Este o strategie pe care a aplicat-o și nu avem nimic de comentat în privința asta, decât lucruri bune ca Pandurii să meargă mai departe și să reușim împreună să promovăm anul viitor. A spus că atât timp cât procesul este pe rol, Pandurii joacă gratuit, conform contractului de comodat. Când se va finaliza procesul, vom decide în funcție de ce se va decide. Procesul este separat de cel care obligă membrii asociați să plătească cotizația”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: