spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitateŢeapă la recalcularea pensiilor! O asociaţie din Motru a trimis petiţii parlamentarilor...

  Ţeapă la recalcularea pensiilor! O asociaţie din Motru a trimis petiţii parlamentarilor de Gorj

  pensiiO asociaţie din Motru a trimis mai multe petiţii parlamentarilor de Gorj în ceea ce priveşte recalcularea pensiilor. Preşedintele Asociaţiei Pensionarilor „Speranţa” din Motru, Ion Vrăjitoarea, susţine că mii de persoane sunt afectate de Hotărârea 291 din mai 2017, dată de Guvern, prin care unii dintre pensionari nu numai că nu primesc bani în plus, dar le sunt şi micşorate pensiile. Acesta speră ca parlamentarii gorjeni să facă demersuri pentru modificarea hotărârii guvernului.

  pensii-2„Prin noua hotărâre dată de Guvern privind recalcularea pensiilor am luat o ţeapă. Ni s-a promis de către Guvern prin Legea 192/2015 că se va face echitate între cei care au muncit în aceleaşi condiţii de muncă, adică să aibă aceleaşi pensii, însă prin HG 291 se măreşte inechitatea. În judeţul Gorj, sunt în jur de 4300 de salariaţi care depind de această lege a recalculării şi de HG 291 şi au început să vină în teritoriu. Ni s-a demonstrat prin deciziile care vin că pensiile sunt mai mici decât erau înainte de a se face recalcularea. Considerăm că această hotărâre încalcă prevederile Constituţiei care spune că un drept câştigat nu se pierde. O hotărâre de guvern nu poate să anuleze o lege. Sperăm ca parlamentarii de Gorj să atenţioneze Guvernul, preşedinţii celor două Camere şi Ministerul Muncii să modifice această hotărâre, în speţă art.8”, a declarat Ion Vrăjitoarea, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor „Speranţa” din Motru.

  vilceanuDeputatul Dan Vîlceanu susţine că Guvernul PSD a făcut un artificiu de calcul, astfel încât pensionarii să nu mai primească bani în plus în urma recalculării: „În mai 2017, Guvernul adoptă o hotărâre care modifică normele de aplicare la legea pensiilor şi practic, printr-un artificiu de calcul, nu mai plăteşte nici un leu pentru cei care au ieşit la pensie înainte de 2011. Deci, pensiilor celor care au grup I şi II de muncă şi au ieşit la pensie înainte de 2011 nu vor mai fi recalculate. Adică vor fi recalculate, dar prin noile norme aprobate de Guvern oamenii nu mai primesc nici un leu. Probabil că au făcut acest lucru pentru că nu există bani la bugetul de stat”.

  PSD îşi minte electoratul cel mai fidel

  petitie-2petitie-1Mai mult, parlamentarul de Gorj spune că PSD îşi minte electoratul cel mai fidel. „Putem spune în acest moment că PSD a tăiat pensiile celor care se încadrează în grupa I şi II de muncă. Ei trebuiau să beneficieze de o majorare, au făcut un artificiu, au dat o hotărâre de guvern şi oamenii nu-şi mai primesc pensiile. Dacă acesta este comportamentul unui partid social democrat faţă de electoratul cel mai fidel pe care l-au avut, eu cred că deja vorbim despre minciună şi ipocrizie. Nu poţi să te comporţi aşa cu nişte oameni care te-au sprijinit de fiecare dată şi pe care îi minţi de fiecare dată când ieşi pe ecran”, a mai precizat Dan Vîlceanu.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: