spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateUn polițist local din Târgu Jiu și-a prezentat „fluturașul“ de salariu. Ce...

  Un polițist local din Târgu Jiu și-a prezentat „fluturașul“ de salariu. Ce venit primește

  Stelian Mihu, care activează de aproximativ 27 de ani în cadrul Poliției Locale Târgu Jiu, a pus la dispoziție „fluturașul“ de salariu. Venitul pe care-l încasează este de aproximativ 2.800 de lei cu tot cu sporuri pentru condiții vătămătoare și orele de noapte. „Nu este un salariu extraordinar de mare. În plus, noi nu o să putem beneficia de indemnizația de hrană de 350 de lei pentru că nu mai suntem încadrați ca funcționari publici“, a spus Stelian Mihu, care a fost și lider de sindicat. Acesta a mai menționat că indemnizația de hrană nu mai este acordată din luna septembrie a anului trecut

  Noua organigramă care a fost aprobată de către Consiliul Local Târgu Jiu prevede transformare a 39 de posturi de polițiști locali, încadrați ca funcționari publici clasa a III-a, în agenți de pază.

  Romanescu: „Salarizarea pe segmentul de pază este undeva la 3.500-3.600 de lei“

  Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus, la Radio Accent, că salarizarea polițiștilor locali este de peste 3.500 de lei: „Eu le-am spus celor din Poliția Locală să se gândească foarte bine că salarizarea medie netă în sistemul privat pe partea de pază e undeva la 1.700 de lei. Salarizarea la momentul de față pe segmentul de pază este undeva la 3.500-3.600 de lei, adică de două ori mai mare decât salarizarea din sistemul privat. Și oamenii aceia tot serviciu prestează, chiar dacă sunt la o companie privată“.

  Marcel Romanescu a mai susținut că media salarizării la Poliția Locală este de 4.000 de lei net pe lună: „Media salarizării la Poliția Locală, pe valoare netă, este undeva la 4.000 de lei pe lună, la care se adaugă 1.100 de lei norma de hrană. La șefii de serviciu de la Poliția Locală, pentru că m-am uitat pe brut, cheltuiala este undeva la 10.000 de lei lună. Pe net ajunge la peste 6.000 de lei pe lună, plus 1.100 de lei pe lună indemnizația de hrană“.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: