spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăEconomicCât costă tona de cărbune produsă de CEO

  Cât costă tona de cărbune produsă de CEO

  Complexul Energetic Oltenia produce cea mai ieftină tonă de cărbune din țară. Potrivit reprezentanților CEO, tona de cărbune este de aproximativ 80 de lei. Este prețul mediu rezultat la nivelul tuturor carierelor miniere din județul Gorj, precum și de la subunitatea minieră din Husnicioara, Mehedinți.

  Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a declarat că este un preț de cost prevăzut în Bugetul de Venituri și Cheltuieli din acest an. Un preț redus la tona de cărbune înseamnă costuri mai mici în ceea ce privește producția de energie electrică.

  Cel mai ieftin megawat se produce la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Aici este eliminat transportul cărbunelui pe calea ferată. Sunt costuri care nu se mai reflectă în prețul final, având în vedere că lignitul ajunge la depozitul de la Termocentrala Rovinari cu ajutorul benzilor transportoare. Este de precizat că, în același timp, Complexul Energetic Oltenia se confruntă cu o lipsă a cărbunelui necesar grupurilor energetice. Din acest motiv, se ia în calcul preluarea producției de la carierele miniere private. Este vorba de două cariere miniere private. Aproape întreaga producție a acestora este exportată în Serbia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!