spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăEconomicDouă luni de proteste în Piața Prefecturii. “Ne subestimează din punct de...

  Două luni de proteste în Piața Prefecturii. “Ne subestimează din punct de vedere al inteligenței”

  Minerii din Piața Prefecturii au intrat în a opta săptămână de proteste. Protestatarii sunt și mai înverșunați. Susțin că sunt manipulați și prostiți pe față de mai marii țării. “Trimit oameni acasă cu trei salarii compensatorii, iar apoi oamenii rămân șomeri la vârste înaintate”, au transmis cei care își strigă necazul în centrul Municipiului Târgu Jiu.

  Angajații CE Oltenia nu renunță la protest. Se fac două luni de acțiuni continue, fără niciun efect. “Rămânem în Piața Prefecturii atât timp cât proiectul pentru care noi protestăm este tărăgănat în comisiile din Camera Deputaților și nu este discutat o dată, băgat pe ordinea de zi și apoi băgat în plen pentru a fi votat și promulgat de președinte. Altfel, noi nu vom pleca din piață. Ne vom bate pentru acest proiect. De mai bine de 6-7 luni se vorbește de un plan de restructurare. Se lucrează la așa ceva, se pun oameni pe liste, se taie grupuri energetice, se desființează cariere miniere, dar nu au venit în schimb cu un plan clar de pachete sociale, de protecție a acestor oameni. Trimit oameni acasă cu trei salarii compensatorii, iar apoi oamenii rămân șomeri la vârste înaintate. Avem în spatele nostru durerea și disperarea a mii de salariați, colegi de-ai noștri. Toți acești oameni își doresc să aibă o siguranță. În schimb, ei au venit doar cu promisiuni. Acest proiect de lege ar fi trebuit votat, aprobat și după aceea să vină cu aceste promisiuni. Acum doar ne amăgesc. Ne mai și manipulează. Spun lucruri neadevărate. Că e neconstituțional, că nu îndeplinește nu știu ce criterii. Sunt amendamente depuse care pot și modificate și pot fi adăugate tot felul de noțiuni, încât el să îndeplinească toate condițiile cerute pentru a deveni lege. De ce ne prostesc? Pur și simplu ne desconsideră și ne cred niște oameni care nu gândesc. Ne subestimează din punct de vedere al inteligenței. Minerii și energeticienii nu sunt proști. Au fost niște oameni necăjiți, pentru că nu am avut alternativă în Oltenia și în acest județ, decât să lucrăm acolo unde să ne câștigăm și noi o pâine. Asta nu înseamnă că nu ne dăm și noi seama de anumite lucruri”, a declarat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

  Trei sindicate

  În privința protestului din fața CEO, Tomescu susține că este bine că tot mai mulți angajați se trezesc la realitate. “Este foarte bine că se protestează și în fața sediului CEO din Târgu Jiu. Nu știu dacă sunt orgolii, noi suntem în Piața Prefecturii de opt săptămâni. Eu, personal, îi felicit că după opt săptămâni se alătură încă un sindicat. Până la urmă sunt aici în Piață cam trei sindicate care și-au asumat acest protest. Este sindicatul lui Nicu Bunoaica, care este și inițiatorul protestului, Sindicatul Lignitul Oltenia, unde este colegul nostru Lulu Păună și Sindicatul Energia Rovinari, care și-a asumat clar acest protest din Piața Prefecturii. Iată că acum a mai venit un sindicat, chiar cel mai mare sindicat din CEO, respectiv SMEO. Asta nu poate decât să ne bucure că și-au dat seama după opt săptămâni că ceea ce cerem noi este valabil și este un lucru normal, o necesitate pentru salariați”, a mai transmis Manu Tomescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: