spot_img
Altele
  AcasăEconomicUn nou termen în dosarul „Bani pentru Medinţu”! Deciziile fostului preşedinte al...

  Un nou termen în dosarul „Bani pentru Medinţu”! Deciziile fostului preşedinte al CS ridică suspiciuni de corectitudine

  Aurel MedintuUn nou termen în dosarul „Bani pentru Medinţu” are loc astăzi. Vor fi audiaţi martorii Aurel Medinţu, dar şi fostul preşedinte al CS, Cristian Radu. Declaraţiile acestuia din urma şi acţiunile pe care le- a întreprins în acest dosar de unul singur, fără colegii săi, ridică semne de întrebare. Acesta l- a înregistrat pe Laurenţiu Ciobotărică cu aparatură proprie, după cum a declarat la poliţie, iar din discuţii reiese clar că scopul era să- l facă pe directorul de atunci , să spună că a luat decizia acordarii platilor compensatorii lui Medintu, fără ca CS să fie de acord. Acesta s- a invitat la Ciobotărică în birou cu gândul de a- l înregistra, după care s- a dus la poliţie şi a depus înregistratrea. Cristian Radu este cunoscut ca fiind un apropiat al lui Laurenţiu Ciurel.

  Cristian Radu era preşedintele Consiliului de Supraveghere, la momentul la care Medinţu a primit plăţile compensatorii. Din declaraţiile pe care le- a dat Delia Slăvulete, secretara CS- ului, dar şi din discuţiile interceptate care apar la dosar, reiese că cel care a decis ca plăţile pentru Medinţu să nu fie trecute în Acordul de încetare a mandatului este Cristian Radu. Acest lucru s- a întâmplat în condiţiile în care Consiliul de Supraveghere are 7 membri, dar ei nu au fost întrebaţi. De obicei, pentru orice hotărâre sunt convocaţi membrii Consiliului.

  Dorina Jianu a declarat acest lucru şi în faţa judecătorului de caz. La acest termen va fi audiat şi Cristian Radu şi va fi interesant de văzut, dacă va lămurii această problemă.
  „Cristian Radu şi-a depăşit atribuţiile de serviciu, întrucât, nu putea de unul singur să stabilească , dacă intră în atribuţiile CS, acordarea de plăţi compensatorii sau nu. Acesta trebuia să supună aprobării Consiliului de Supraveghere decizia. Cristian Radu nu avea drept de veto. Trebuia convocat tot CS- ul,” a declarat Dorina Jianu, în faţa judecătorului de caz.

  Dovada că Radu a luat decizii în numele CS, singur

  Cristian Radu a comunicat în speţa Medinţu cu Delia Slăvulete. Acesta a primit de la CEO, un Acord între societate şi Aurelian Medinţu, în care sunt prevăzute două puncte: încetarea contractului de mandat cu acordul părţilor, iar la al doilea punct era prevăzută compensaţia financiară pe care trebuie să o primească, în cuantum de 128.100 de ei. Acest prim acord, Cristian Radu a refuzat sa îl semneze, astfel că CEO i- a trimis un al doilea Acord în care se prevedea numai încetarea mandatului, fără plăţile compensatorii. Motivul pentru care Cristian Radu nu a vrut să semneze Acordul în care apărea şi suma de bani, a fost explicat de Delia Slăvulete într- o declaraţie pe care a dat- o la poliţie. „Am avut cateva discuţii telefonice cu domnul preşedinte al Consiliului de Supraveghere, Radu Cristian Eugen, privind competenţa de aprobare a unei recompensări financiare ca urmare a încetării contractului de mandat al domnului Medinţu Aurel. Domnul Preşedinte a menţinut că acest lucru nu este de competenţa CS- ului,” a declarat Delia Slăvulete poliţiştilor. Acel Acord a fost semnat de Cristian Radu şi Aurel Medinţu.

  Cele două Acorduri au fost redactate de Vasile Boca. Acesta le- a trimis Dorinei Jianu, iar şefa Direcţiei Legislaţie, le- a trimis mai departe Deliei Slăvulete care a corespondat cu Cristian Radu.

  Aşadar, din toate discuţiile rezultă că singurul care ştia că Medinţu va primi plăţi compensatorii era preşedintele CS şi a decis de unul singur că CS- ul nu are atribuţii de aprobare a acestor bani.

  Procurorii specifică în dosar faptul că membrii Consiliului de Supraveghere au aflat de acordarea plăţilor compensatorii lui Medinţu, în momentul în care au fost chemaţi la poliţie pentru audieri. Acest lucru nu se întâmpla dacă Cristian Radu dezbătea această speţă în şedinţa CS. De partea cealalată, cea care trebuia să informeze CS-ul despre hotărârea de directorat prin care Medinţu urma să primească banii era Delia Slăvulete.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: