spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăEducatieLuna Francofoniei la Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu”

  Luna Francofoniei la Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu”

  În fiecare an, începând din 1970, Luna Internațională a Francofoniei este sărbătorită în martie, prin acțiuni care să promoveze frumusețea și importanța limbii franceze. Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” a marcat luna Francofoniei printr-o mulțime de activități și rezultate frumoase.

  Aceste acțiuni au debutat în weekendul 4-5 martie, când CNTV, în colaborare cu Institutul Francez din România-Timișoara, a organizat sesiunea de examene DELF junior și școlar, ocazie fructificată de 38 de elevi din județele Gorj și Mehedinți, 10 dintre aceștia fiind elevii ai colegiului din Târgu Jiu.

  „Pe 11 martie, elevii noștri au participat la Olimpiada Județeană de Limba Franceză, unde au obținut rezultate remarcabile: Căruceriu Andreea-Mihaela din clasa a IX-a A și Roibu Irina din clasa a XI-a B s-au calificat la Olimpiada Națională de Limba Franceză, elevele Vlădășel Annia-Stephanie, Sulea Olivia și Cioclei Anisia-Ștefania s-au clasat pe locurile al II-lea, al III-lea și al IV-lea la clasa a IX-a, iar eleva Cîmpeanu Ionela-Andreea, pe locul al III-lea la clasa a XI-a. Au promovat cu rezultate foarte bune toți elevii noștri: la nivel A2: Sbora Ioan-David, GurițăȘtefania – Marina, Codiță Ștefania-Georgiana și Răitaru Maria – Alice, la nivel B1: AmiraElena Blendea și Dragoș-Alexandru Giurcău, iar la nivel B2: Irina Roibu, Ilinca Gurgu,Ionela-Andreea Cîmpeanu și Victor-Ioan Stoian.

  Iar ca o încununare a muncii susținute din ultimele luni, trupa de teatru francofon “Partage!” a Colegiului Național “Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu va participa Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineri Francofoni “Festival des Festivals 2023” din La Roche sur Yon, Franța, în perioada 12-24 aprilie 2023.

  „În contextul în care Târgu Jiul este Capitala Tineretului din România în 2023, elevii noștri vor reprezenta orașul și țara la un eveniment cultural internațional.

  Membrii trupei de teatru francofon sunt: Amira Elena Blendea, Ariana-Mihaela Cepoi, Iulia-Teodora Petrică, Ștefania-Cosmina Popescu, Luca-Ionuț Lăpădat, Radu-Mihai Crăciunel, Călin-George Bunget-Calotă, Victor-Ioan Stoian,Alisia-Elena Apostoleanu, Andreea-Mihaela Căruceriu, Iraida Ingrid Mihuț, Karina MariaNanu, Carmen-Ioana Hortopan, Ioana Alexia Popescu și Roxana-Elena Preda”, a transmis profesorul Loredana Stoian.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: