spot_img
20 C
Târgu Jiu
duminică, mai 5, 2024
Altele
    AcasăEvenimentBilanțul activității D.S.V.S.A. Gorj

    Bilanțul activității D.S.V.S.A. Gorj

    În perioada 19–25.11.2018, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse supravegherii și controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor situate pe raza teritorială a județului Gorj (Baia de Fier, Berlești, Borăscu, Bumbești-Jiu, Cătunele, Câlnic, Cruşeţ, Dănciuleşti, Dăneşti, Hurezani, Licurici, Motru, Novaci, Peştişani, Schela, Scoarţa, Stăneşti, Târgu-Jiu, Turburea, Turceni, Turcineşti, Vladimir), pentru a verifica modul de asigurare a conformității cu cerințele legislației în vigoare în domeniile alimentar și al sănătății și bunăstării animalelor.

    Controalele efectuate au avut ca obiective principale:
    – verificarea condițiilor de igienă în baza Planului cifric al Programului de Supraveghere și Control în domeniul Siguranței Alimentare 2018 și a tematicilor propuse de A.N.S.V.S.A. privind prevenirea toxiinfecțiilor alimentare – 104 inspecții;
    – înregistrarea a 7 unități nou-înființate cu activitate în domeniul alimentar, precum şi a unui mijloc de transport pentru produse alimentare;
    – prelevarea a 32 de probe din alimente, apă tehnologică şi ambalaje, pentru determinarea parametrilor microbiologici în produse alimentare (NTG, stafilococi coagulazo-pozitivi, Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Enterobacteriaceae, enterococi, streptococi fecali, bacterii coliforme, drojdii şi mucegaiuri);
    – prelevarea a 2 probe de produs (salamuri) pentru determinări fizico-chimice (fosfatază alcalină, nitriţi şi/sau monoglutamat de sodiu);
    – prelevarea a 2 probe de produs (produse patiserie, respectiv ciuperci conservate) pentru determinări de alergeni şi aditivi;
    – 12 controale efectuate în unități de alimentație publică ce îşi desfăşoară activitatea în incinta stațiilor de carburanți (benzinării);
    – controlul fizic, documentar și de identitate al unor ciuperci origine Turcia, pentru 2 importuri derulate prin Biroul Vamal Gorj;
    – avizarea mișcărilor inter-județene de animale;
    – controale comune cu echipe ale I.P.J. Gorj în trafic, asupra mijloacelor auto de transport al porcinelor vii și produselor alimentare din carne de porc, privind implementarea cerințelor de combatere a pestei porcine africane;
    – verificarea restricțiilor impuse circulației animalelor;
    – emiterea și distribuirea către proprietari a unui număr de 171 pașapoarte bovine;
    – eliberarea unui număr de 24 extrase din Registrul Național al Exploatațiilor;
    – verificarea prin suporacontrol a deconturilor de identificare aferente lunii octombrie, la C.S.V.A. Berleşti, C.S.V.A. Borăscu, C.S.V.A. Dănciuleşti, C.S.V.A. Hurezani, C.S.V.A. Turburea, C.S.V.A. Turceni, C.S.V.A. Vladimir;
    – verificarea şi confirmarea unui număr de 24 fişe SMR, întocmite de către inspectorii sanitar-veterinari în urma controalelor efectuate în exploataţiile comerciale de tip A de pe raza C.S.V.A. Baia de Fier, C.S.V.A. Cruşeţ, C.S.V.A. Hurezani, C.S.V.A. Licurici.

    În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate 4 avertismente (la 2 carmangerii, o măcelărie şi un fast-food din Târgu-Jiu) şi au fost acordate termene de remediere, pentru următoarele aspecte: pereți cu zone de exfoliere; lipsa sistemului de protecție la corpurile de iluminat; documentația HACCP incompletă; înregistrări de temperatură efectuate intermitent; nerespectarea programului de autocontrol.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: