spot_img
22.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăExterneDrona rusească căzută în România: De la dezmințire la confirmare

  Drona rusească căzută în România: De la dezmințire la confirmare

  Un incident cu drone sau fragmente de drone rusești care ar fi căzut pe malul românesc al Dunării a stârnit controverse și dezmințiri inițiale din partea autorităților române.

  Surse ucrainene au transmis informații cu privire la două dronele căzute, iar oficiali români, de la ministrul Apărării la președintele Klaus Iohannis, au infirmat vehement acest lucru. Cu toate acestea, miercuri, ministrul Apărării a recunoscut că în județul Tulcea s-au găsit bucăți care pot proveni de la o dronă. Întrebarea care rămâne deschisă este dacă aceste bucăți au legătură cu incidentul invocat inițial de autoritățile de la Kiev sau sunt rezultatul altor evenimente.

  Luni, 4 septembrie 2023, surse ucrainene au raportat pentru Reuters că două drone rusești au căzut pe teritoriul românesc de-a lungul Dunării. Această informație a fost confirmată parțial, ulterior, de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Ucraina, Oleg Nikolenko, care a afirmat că una dintre dronele rusești folosite în atacul asupra portului ucrainean de la Dunăre Izmail a căzut în România.

  Incidentul a adus în prim-plan o serie de întrebări cu privire la securitatea regiunii și la gestionarea situațiilor de acest gen în viitor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: