spot_img
0.9 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăEducatieAUDIO: Profesorul de matematică Stroie, fost inspector școlar general adjunct, reclamat pentru...

  AUDIO: Profesorul de matematică Stroie, fost inspector școlar general adjunct, reclamat pentru limbajul nepotrivit la adresa elevilor: „Nărozi, retardați, bătuți în cap, nu sunteți sănătoși la creier”!

  Stroie Marius, profesor de matematică la Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu, fost inspector școlar general adjunct, este reclamat, în scris, la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, dar și la Consiliul de Administrație al unității de învățământ, pentru limbajul necorespunzător utilizat la clasă cu elevii săi.

  Dascălul folosește apelative dure la adresa copiilor pe care îi educă, făcându-i, fără menajamente, retardați, nărozi, bătuți în cap și nesănătoși la creier. Profesorul reclamat de părinți nu recunoaște că ar folosi astfel de cuvinte la adresa elevilor săi, cu toate că, directorul școlii, ar fi recunoscut în fața aparținătorilor nemulțumiți, că știe de limbajul necorespunzător utilizat de cadrul didactic, care contravine regulamentului școlar. Părinții intenționează să îi facă o plângere și la poliție.

  În cursul anului școlar trecut, profesorul de matematică a fost acuzat că a folosit aceste cuvinte jignitoare la adresa elevilor, pe un ton răstit, în mod repetat. Dascălul era enervat mai ales pentru lucruri banale și atunci își apostrofa elevii verbal, în acest mod. De exemplu, un elev de gimnaziu a uitat să își treacă numele pe una dintre cele două pagini ale extemporalului la matematică, iar pentru asta a fost jignit în fața întregii clase. Mai mult i-a băgat pe toți elevii în aceiași oală și i-a făcut pe toți „bătuți în cap”. Cel puțin asta susțin părinții care l-au reclamat pe profesor, dovedind cu înregistrați audio că dascălul utiliza des acest limbaj nepotrivit, asta pe lângă alte răutăți și acte de discriminare la adresa elevilor.

  Profesorul nu recunoaște că le vorbește urât elevilor!

  Profesorul Stroie susține, că aceste acuzații nu sunt reale, că el nu se manifestă astfel cu elevii săi, că are peste două decenii petrecute la catedră, timp în care, nimeni nu l-ar fi reclamat pentru așa ceva.
  „Nu este adevărat, eu nu vorbesc așa. Singurele probleme pe care le-am avut, în ultimul timp, au fost cu un parinte căruia nu i-am dat nota dorită fiicei sale. Nu vorbesc așa cu copiii. Eu nu vorbesc urât cu elevii. În 26 de ani de catedră nu am avut astfel de reclamații. Nu știu de nicio reclamație depusă împotriva mea la scoală, nici la Inspectorat. Nu cred că sunt înregistrări. Chiar nu știu ce risc, dacă se anchetează această reclamație depusă la Inspectoratul Școlar”, a declarat profesorul Marius Stroie.Sesizările depuse la adresa profesorului Stroie vor fi verificate, în aceste zile, atât de Inspectoratul Școlar Județean Gorj cât și în CA-ul unității de învățământ.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: