spot_img
12.3 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăEconomicOficial gorjean: Termocentrala Rovinari mai are cel puțin 15 ani de viață

  Oficial gorjean: Termocentrala Rovinari mai are cel puțin 15 ani de viață

  Un secretar de stat din Ministerul Energiei, Constantin Ștefan, susține că Termocentrala de la Rovinari, din Complexul Energetic Oltenia, mai poate funcționa fără probleme încă 15 ani. Principalul argument în acest sens este modernizarea grupului energetic numărul 5, de la Sucursala Electrocentrale Rovinari. Acesta este programat să fie pus în funcțiune până la finalul acestui an.

  „Argumente solide, precum:

  – investiția de aprox. 120 milioane euro pentru modernizarea grupului 5 Rovinari îi va conferii acestuia o durată de funcționare în exploatare de cel puțin 15 ani de la momentul finalizării investiției;

  – finalizarea lucrărilor de pregătire la trepta 1 pe o suprafață de 31ha din Cariera Tismana, care a deblocat treptele inferioare, va genera o exploatare continuă a carierei pentru următorii aprox. 12 ani;

  – ieșirea din sistem a grupului 1 Cernovodă în anul 2027 în vederea retehnologizării, pentru 2 ani, care determină ieșirea a 700 MW din sistem.

  Sunt doar câteva aspecte care relevă importanța şi necesitatea menținerii în exploatare comercială a grupurilor energetice de la termocentrala Rovinari cel puțin până în anul 2035. Efortul depus de mineri dar și cheltuielile cu investițiile realizate de statul Român vor determina, pe termen lung, asigurarea securității și independenței energetice a României și, în egală măsură, vor reprezenta garanția asigurării locurilor de muncă pentru miile de angajați ai CE Oltenia. Dacă luăm în considerare faptul că, la termocentrala Rovinari, se produce și cel mai ieftin MW pe cărbune dintre toate instalațiile staționare prinse în schema EUETS, putem afirma, fără să greșim, că C. E. Oltenia îndeplinește condițiile necesare de a fi un garant al stabilității și securității energetice al României!”, conform secretarului de stat din Ministerul Energiei, Constantin Ștefan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: