spot_img
21.6 C
Târgu Jiu
duminică, iulie 21, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesConcurs de încondeiat ouă prin metode tradiționale, la Rânca

  Concurs de încondeiat ouă prin metode tradiționale, la Rânca

  Prima ediție a Concursului de încondeiat ouă prin metode tradiționale a avut loc, ieri, 6 aprilie, în zona Rânca,

  „La concurs s-au înscris 10 grupe formate din studenți ai universității și elevi din cadrul Colegiului Economic „Virgil Madgearu” Târgu-Jiu, Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu și ai Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” Peștișani, care au experimentat obiceiuri de odinioară, tradiții și meșteșuguri de Paște într-o zonă de poveste.

  Au fost premiate cele mai originale ouă, vopsite cu culori naturale sau încondeiate cu simboluri sacre, motive populare și modele din natură. Pe lângă această competiție, participanții au degustat produse gastronomice tradiționale specifice zonei și s-au bucurat de momentul artistic oferit de Grupul de Fluierași ai Ansamblului Folcloric Cheile Oltețului“, se arată într-un comunicat de presă al Universității „Constantin Brâncuși“.

  În tradiția populară românească, ouăle de Paște sunt considerate simbolul regenerării și purificării, iar vopsirea în culoarea roșu a acestor simboluri primordiale, le încarcă cu semnificații profunde legate de Învierea lui Hristos.

  Manifestarea a fost organizată de Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, prin intermediul programului de studii de licență Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism și Liga Studenților din Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!