spot_img
22 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăNationalCălătorie fără viză în SUA pentru români: Ce așteptăm în 2025

    Călătorie fără viză în SUA pentru români: Ce așteptăm în 2025

    Se pare că visul multor români de a călători în Statele Unite ale Americii fără a se confrunta cu birocrația unei vize s-ar putea să devină realitate în viitorul apropiat. Anunțul recent făcut de ambasadorul României în SUA indică faptul că România se pregătește să adere la programul Visa Waiver în 2025.

    Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a dezvăluit că, în cel mai optimist scenariu, pe 1 Decembrie 2025, românii ar putea păși pe pământ american fără a mai avea nevoie de vize. Cu toate acestea, acest pas important presupune îndeplinirea unor condiții riguroase, iar anunțul oficial se așteaptă în februarie 2025.

    Ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, a confirmat că aderarea României la programul Visa Waiver este în discuție și că, cel mai devreme, aceasta ar putea avea loc în 2025.

    Această veste este binevenită pentru mulți români, deoarece procesul de obținere a vizei pentru SUA a fost adesea perceput ca fiind complicat și lent. Eliminarea cerinței de viză va simplifica călătoriile, facilitând nu doar turismul, ci și colaborările în domeniul afacerilor și al educației între cele două țări. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum se dezvoltă această nouă etapă în relația dintre SUA și România.

    Programul Visa Waiver este un program al guvernului american care permite cetățenilor din anumite țări să călătorească în Statele Unite, maxim 90 de zile, pentru turism, afaceri sau tranzit pe teritoriul american, fără nevoia de a obține o viză.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: