spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăNationalCerere pentru Eliminarea Controlului la Frontiera Româno-Bulgară: Problema 'Frontierei Caraghioase' din Europa

  Cerere pentru Eliminarea Controlului la Frontiera Româno-Bulgară: Problema ‘Frontierei Caraghioase’ din Europa

  Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) și Federația Operatori Români de Transport (FORT) au făcut apel pentru eliminarea controalelor la frontiera dintre România și Bulgaria, denumind-o „cea mai caraghioasă frontieră europeană”.

  ANAT susține că punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse devine o sursă de profit pentru unii, un impediment major pentru mii de operatori economici și o sursă de umilință pentru mii de persoane în fiecare zi.

  ”Bulgaria este, de ani buni, în top 3 destinaţii turistice pentru români. În 2019, an de referinţă pentru turismul internaţional, ţara vecină a raportat 2,1 milioane de vizitatori din România! În mai puţin de două luni din acest an (1 iunie – 25 iulie), din circa 800.000 turişti străini înregistraţi în structurile de cazare din Bulgaria, 260.000 au fost români! În contextul războiului din Ucraina, în care vizitatorii din Rusia au dispărut, iar numărul celor din Ucraina a scăzut dramatic, românii au salvat practic turismul de la sud de Dunăre. În majoritate covârşitoare aceştia călătoresc cu mijloace rutiere (autocare şi autoturisme) şi peste jumătate din ei folosesc punctul de frontieră Giurgiu – Ruse, unde lasă sume colosale administratorilor infrastructurii din ambele ţări, dar şi zeci de minute, de multe ori chiar ore din viaţă, în ambuteiajele de care nu se sinchisește nimeni, în cozile interminabile de la controlul de frontieră şi/sau la plata taxelor de pod şi de drum”, potrivit ANAT.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: