spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăNationalNOU Atenționare Meteorologică de Cod Galben: Instabilitate atmosferică în mai multe zone

  NOU Atenționare Meteorologică de Cod Galben: Instabilitate atmosferică în mai multe zone

  Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică de Cod Galben ce intră în vigoare astăzi, 16 august 2023, de la ora 14.00 și va rămâne în vigoare până la data de 17 august, ora 06.00. Acestă atenționare vizează instabilitatea atmosferică, ce se va manifesta în mai multe regiuni din țară.

  Zonele afectate includ Banatul, Crișana, nord-vestul Olteniei și zonele montane aferente acestor regiuni. Se preconizează că aceste zone pot avea perioade de instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin averse torențiale, descărcări electrice, precum și intensificări temporare ale vântului, cu rafale atingând între 55 și 60 km/h. Nu sunt excluse, izolat, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor fi semnificative în intervale scurte de timp, ajungând la 20…25 l/mp și local peste 40 l/mp.

  Este important de menționat că, deși aceste fenomene meteorologice vor fi prezente și în alte regiuni ale țării, ele se vor manifesta pe arii restrânse.

  Astfel, cetățenii din aceste zone sunt sfătuiți să fie precauți și să ia măsuri adecvate de protecție împotriva acestor fenomene meteo severe. De asemenea, se recomandă monitorizarea constantă a informațiilor furnizate de autorități și respectarea indicațiilor oficiale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: