spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăPoliticCiolacu invită Austria să-și facă ziduri și să iasă din Schengen

  Ciolacu invită Austria să-și facă ziduri și să iasă din Schengen

  Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a intensificat, luni, criticile la adresa Austriei, cu privire la opoziția acesteia față de aderarea României la spațiul Schengen, invitându-i pe austrieci să iasă ei din Schengen. Ciolacu a declarat cu fermitate că, în cazul în care Austria va vota împotriva aderării României, în decembrie, guvernul român va iniția o acțiune la Curtea Europeană de Justiție.

  Marcel Ciolacu recomandă Austriei să-și facă garduri, dacă nu-i convine situația din spațiul Schengen, ba chiar să iasă în afara acestuia: „Dacă-i așa de distrus Schengen-ul nu am nicio problemă ca Austria să iasă din Schengen să-și facă ziduri kilometrice cu sârmă ghimpată și electrice. Dacă Austria dorește această abordare cu garduri să și le plătească, să iasa din Schengen și noi o să ne descurcăm în interiorul Schengen fără probleme.”

  Premierul dorește să implice în această acțiune Consiliul European, Parlamentul European și Comisia Europeană, toate aceste entități susținând aderarea României la Schengen.

  „Dacă în decembrie Austria va vota împotriva aderarii României la spațiul Schengen voi ataca la CJUE. Mai mult, eu doresc ca în acest demers și e un atac al statului român, nu al unei persoane fizice, unde sunt alte proceduri, eu vreau să am ca parteneri în acest atac la CJUE pe Consiliul UE, Parlamentul UE și CE, care ne susțin și au declarat acest lucru. Deci lucrurile nu sunt chiar așa comode pentru domnul prim-ministru Nehammer”, a mai declarat premierul Marcel Ciolacu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!