spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăPoliticManta crede că vor fi mii de procese dacă nu va fi...

  Manta crede că vor fi mii de procese dacă nu va fi aplicată Legea privind scăderea vârstei de pensionare

  Unul dintre parlamentarii de Gorj este de părere că vor fi mii de procese, dacă legea privind scăderea vârstei de pensionare la Complexul Energetic Oltenia nu se va aplica. Sunt peste 3.000 de mineri și energeticieni care ar trebui să beneficieze de actul normative respectiv. Legea a fost votată de aproape toți deputații și a fost promulgată.

  În momentul de față este publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare, începând cu data de 19 august. De săptămâna aceasta, angajații Complexului Energetic Oltenia din producție vor putea să meargă la casa de pensii să își depună actele în vederea pensionării.

  Este însă nevoie și de îndeplinirea câtorva condiții esențiale de către pensionabili. În primul rând este vorba de împlinirea vârstei de 52 de ani, o vechime în muncă de 25 de ani în domeniul energetic și un stagiu de cotizare de 30 de ani. Deputatul de Gorj, Claudiu Manta, a declarat că nu sunt niciun fel de impedimente sau nelămuriri cu privire la aplicarea legii. Dacă aceasta nu va fi aplicată sau va fi interpretată discreționar, vor fi mii de procese deschise de angajații Complexului Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: