spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesParlamentar: Expiră termenul în care mai putem renegocia Capitolul Energie din PNRR

  Parlamentar: Expiră termenul în care mai putem renegocia Capitolul Energie din PNRR

  Soarta Complexului Energetic Oltenia depinde de Planul Național de Redresare și Reziliență. Mai exact este vorba de Capitolul „Energie”. Aici a fost trecut un calendar al renunțării la energia pe bază de cărbune. Este vorba de planul privind închiderea de grupuri energetice și de cariere miniere. Planul prevede reducerea masivă a activității Complexului Energetic Oltenia până în 2026. Renegocierea mai este posibilă doar până la finalul lunii aprilie 2023, potrivit deputatului PSD de Gorj Claudiu Manta.

  Se va rămâne cu o treime din capacități și cu mai puțin de jumătate din numărul actual de salariați. Aproape toți parlamentarii de Gorj au solicitat, în repetate rânduri, renegocierea PNRR, Capitolul „Energie”, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum. Problema este că renegocierea mai este posibilă doar până la finalul lunii aprilie 2023. După această dată, orice discuții sunt închise, după cum a precizat deputatul de Gorj, Claudiu Manta.

  „Expiră termenul în care mai putem renegocia Capitolul Energie din PNRR. Singura soluție este renegocierea PNRR. Există documente în acest sens, care permit renegocierea capitolului Energie și nu numai. Acest lucru se poate face însă până pe 30 aprilie 2023. După acest termen să închide fereastra în care se mai poate discuta pe marginea PNRR. Domnul ministrul al Energiei trebuie să meargă de urgență la Bruxelles, să renegocieze PNRR. Ministrul nu s-a pronunțat până acum în acest sens. Nu există dorință din partea dumnealui să facă acest lucru. Cei din PNL Gorj să aibă aceeași solicitare. Este obiectivul tuturor parlamentarilor. Este ultima șansă. Am însă speranțe din ce în ce mai mici că se va renegocia.”, a declarat Claudiu Manta, deputat de Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: