spot_img
18.1 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăPoliticSfatul deputatului Pecingină pentru primarii care au nevoie de bani

  Sfatul deputatului Pecingină pentru primarii care au nevoie de bani

  Primarii află în câteva zile cum vor încheia anul. Cei mai mulți se așteaptă la o perioadă grea având în vedere prognozele lansate de finanțiști. Parlamentarii puterii spun că o variantă pentru primarii cu mari necesități o reprezintă împrumuturile. 

  Săptămâna viitoare va avea loc rectificarea bugetară anunțată de Guvern. Primarii gorjeni, din opoziție, au nevoie de bani însă cred că vor fi discriminați pe motive politice. „Am un milion 800 de mii de lei pe care trebuie să îi dau unui constructor. Îmi trebuie acești bani pe care i-am prognozat încă de la întocmirea bugetului. Noi am trimis situația la București și mi-au spus că după rectificare îmi dau banii pe lucrări. Sper să se țină cont de necesitățile localităților, să se gândească la toți locuitorii”, Victor Geogia.
  „Avem multe proiecte în derulare și avem nevoie de cofinanțări. Avem și proiecte noi, semnate pe anul în curs. În total am nevoie de minim 500 de mii de lei ca să închei anul cu bine. Nu cred că voi primi bani la această rectificare, cred că totul va fi împărțit politic. Și anul trecut tot la fel a fost, nu am primit nimic. Vom strânge cureaua ca să putem să ducem proiectele la bun sfâșit”, Tudor Oiță din Negomir.

  Statul se împrumută la stat

  Pe de altă parte parlamentarii puterii îi îndeamnă pe primari să ia bani cu împrumut. „Unde sunt probleme cu contribuția proprie la proiecte europene vor fi posibile plăți fie prin împrumuturi din Trezorerie fie din Fondul de Rezervă Bugetar. S-a dat o ordonanță care permite ca primăriile să facă aceste împrumuturi. Eu cred că toate UAT_urile vor fi mulțumite, în mare parte. Posibil să nu fie mulțumiți cei aflați la putere”, a transmis deputatul Gheorghe Pecingină.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: