spot_img
19.1 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăSocialProblema disponibilizaţilor de la Dragoteşti, din nou pe rol

  Problema disponibilizaţilor de la Dragoteşti, din nou pe rol

  Juriştii Complexului Energetic Turceni au făcut recurs la sentinţa Tribunalului Gorj prin care cei 21 de disponibilizaţi de la Mina Dragoteşti trebuiau să primească plăţi compensatorii. Recursul va fi judecat astăzi la Curtea de Apel Craiova.

  Prin sentinţa dată, judecătorii gorjeni au decis ca cei 21 de foşti angajaţi ai Complexului să primească plăţile compensatorii restante. Situaţia nu rămâne însă aşa, existând un recurs la această hotărâre. În recursul formulat, juriştii Complexului şi-au motivat calea de atac susţinând faptul că achitarea drepturilor restante, în valoare de peste 500 000 de lei, ar pune în pericol buna funcţionare a termocentralei prin crearea unui blocaj financiar. Fostul director al departamentului de resurse umane al Complexului Turceni, Ion Răuţ, a declarat că va fi şi el prezent în sala de judecată, alături de cei 21 de foşti salariaţi. “Particip la şedinţa de judecată în calitate de preşedinte al Asociaţiei Eurojob, cu atât mai mult cu cât pe o parte din aceşti oameni i-am ajutat cu sfaturi, mai exact i-am îndrumat în acţiunile pe care le-au făcut „, a declarat Răuţ.

  Nemulţumiri şi la Tehomir

  Dacă aceasta este problema cu care se confruntă o parte din foştii disponibilizaţi ai Complexului, la Mina Tehomir problemele există în continuare, în special prin discriminarea ce se face între actualii salariaţi şi detaşaţii de la EMS Motru. Contactat telefonic, directorul economic al Complexului Energetic Turceni, Ionel Manţog, a declarat că, în situaţia în care se va înfiinţa Electra, cei 42 de angajaţi ai SNLO vor fi incluşi în Companie alături de restul angajaţilor de la Mina Tehomir. Liderul de sindicat de la Mina Tehomir, Marin Zamfir, consideră că aceste probleme nu mai suportă amânare, cu atât mai mult cu cât nemulţumirile oamenilor sunt din ce în ce mai mari. “Trebuie să fac demersuri cât mai urgente în cadrul consiliului de administraţie de la Complexul Turceni. Oamenii sunt nemulţumiţi din mai multe puncte de vedere, de la programul de lucru, la salariul pe care îl primesc. La aceste doleanţe se mai adaugă faptul că noi începem activitatea începând cu 3 ianuarie, iar din 3 ianuarie minerii de la Mina Motru vor intra în şomaj tehnic sau concediu de odihnă“, a spus Zamfir. Acesta a mai precizat şi că în soluţionarea acestor probleme ar trebui să se implice inclusiv liderii de sindicat de la Mina Motru .

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: