spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăSocialSe dă startul înscrierilor pentru programul eduațional dedicat cadrelor didactice

  Se dă startul înscrierilor pentru programul eduațional dedicat cadrelor didactice

  Programul educațional Erasmus+ DIVERSE pentru cadre didactice se lansează în România. Cu această ocazie, Group of the European Youth for Change – GEYC anunță deschiderea înscrierilor pentru programul educațional dedicat cadrelor didactice de nivel primar, gimnazial și liceal- arta povestirii pentru profesori.

  Proiectul DIVERSE, cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, implementat în România de către GEYC, își propune să îmbunătățească gestionarea diversității culturale în școli, în special în clasele cu un număr ridicat de elevi din categorii dezavantajate ca refugiați, migranți, minorități. Astfel, în perioada 5 martie – 13 mai, cadrele didactice care vor lua parte la acest program educațional vor avea ocazia de a explora 3 metode de lucru cu elevii: mai întâi printr-o etapă de învățare independentă (eLearning), apoi prin participarea la 3 cursuri online (câte unul pentru fiecare metodă), implementarea la clasă a unei metode la alegere și raportarea impactului.

  Obiectivele proiectului sunt:

  Să susțină cadrele didactice care predau în școli multiculturale (școli cu un număr ridicat de elevi din categorii dezavantajate ca refugiați, migranți, minorități) să-și dezvolte abilitățile pentru a promova o gestionare a diversității culturale eficientă;

  Să îmbunătățească gradul de incluziune socială la clasă și în societate, în general, al copiilor care provin din categorii dezavantajate ca refugiați, migranți, minorități.

  Pentru a atinge obiectivele propuse, programul educațional oferă, printre altele, planificări și îndrumări pentru 3 sesiuni. Ele se bazează pe arta povestirii, care ajută creerea unei conexiuni emoționale puternice, ce le permite cadrelor didactice și elevilor să înțeleagă mai bine diferitele culturi. Cele trei metodele de a spune o poveste adaptate și modernizate în cadrul proiectului sunt: Drama (teatru) în educație, Povestiri și basme populare și Povestiri digitale. Pregătirea cadrelor didactice cu privire la modul de utilizare a acestor trei metode de ale artei povestirii pentru a promova diversitatea culturală în timpul orei lor va permite atât îmbunătățirea competențelor interculturale ale cadrelor didactice, cât și schimbarea atitudinilor întregii clase. Astfel, aplicând aceste sesiuni în timpul orelor, cadrele didactice partenere vor contribui la îmbunătățirea incluziunii sociale a copiilor din categorii dezavantajate ca refugiați, migranți, minorități.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: