spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateNereguli grave depistate de comisia DSU la Ambulanța Gorj: reparații de mântuială,...

  Nereguli grave depistate de comisia DSU la Ambulanța Gorj: reparații de mântuială, medicamente expirate și dezinfecții neefectuate

  Ambulanţa Gorj, modernizatăDepartamentul pentru Situații de Urgență (DSU), prin Direcția Generală Urgențe Medicale a finalizat raportul întocmit în cazul șefului de la Direcția de Sănătate Publică Gorj, Adrian Dobrin, care a decedat după ce ventilatorul din ambulanța în care era transportat către un spital din Capitală. Neregulile depistate sunt devastatoare.

  Astfel, după ce ventilatorul de oxigen a cedat, la intrare în Rm. Vâlcea, iar pacientul a fost transferat la Unitatea de Primiri Urgențe, echipajul a mers cu ambulanța la Serviciul Județean din Rm. Vâlcea, unde a fost schimbată siguranța care se arsese. Ambulanța a revenit la spital pentru a prelua pacientul în vederea continuării deplasării, dar starea acestuia se agravase.

  Reprezentanții DSU au constatat că siguranța care se arsese nu era originală și că anterior se mai defectase de mai multe ori. Cablul de alimentare a ventilatorului era reparat cu o improvizație, bandă izolatoare de culoare verde. De asemenea, mufa preîncălzitorului de antigel era deconectată și izolată cu aceeași bandă izolatoare. Echipajul de pe ambulanță nu știa cine efectuase aceste „reparații“ și nici că în ambulanță se mai găsea un cablu care putea fi folosit la alimentarea ventilatorului.

  La  ambulanța cum pricina, șeful de garaj a constatat de mai multe ori că s-a fumat în interiorul acesteia, dar și urme de arsură de la scrumul de țigară la unul dintre scaune. De asemenea, nu se efectuase dezinfecția ambulanței timp de cinci zile.

  Medicamente expirate găsite în ambulanțe

  Conducerea Ambulanței nu a putut prezenta documente din care să reiasă instruirea personalului medical din subordine cu privire la utilizarea echipamentelor și dispozitivelor medicale din dotarea ambulanței.

  În urma controlului efectuat la restul ambulanțelor s-a constatat existența de medicamente expirate și „electrozi defibrilare expirați“.

  O altă situație gravă depistată a fost faptul că doi pacienți au fost transportați în același timp din localitatea Tismana, situație care nu este permisă.

  Aplicarea unei amenzi Serviciului Județean de Ambulanță, directorului tehnic, directorului medical, asistentului șef și a unui asistent medical șef.

  De asemenea, reprezentanții DSU au solicitat declanșarea cercetării disciplinare a șefului echipajului medical al ambulanței care l-a transportat pe Dobrin.

  Ce spune directorul Ambulanței Gorj despre raportul DSU

  Constantin Mitroi, directorul Ambulanței Gorj, a spus că se vor lua măsuri : „Se va face o cercetare disciplinară a unui medic, ca urmare a unei solicitări care fost făcută. Este o situație care va fi stabilită de cei din comisia de cercetare. Cu privire la medicamentele expirate a fost o problemă mai delicată, pentru că asistentul șef și directorul medica trebuie să verifice ambulanțele, prin sondaj. De asemenea, echipajul care intră în tură are sarcina de a verifica echipamentele și trusa medicală și să scoată din trusa medicală și să scoată toată medicamentele expirate.

  Cu privire la fumatul în ambulanță i-am atras atenție șefului că nu este de ajuns să facă mențiunea în jurnalul de bord. Dumnealui are obligația să facă și referat către conducere pentru a fi luate măsuri. Nu a făcut referate, ci doar a făcut mențiuni în jurnalele de bord“.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Ziaristii sa verifice continutul aricolelor pe care le scriu. Repeta cuvinte sau franturi de fraze.
   asistentului șef și a unui asistent medical șef. ????La ambulanța cum pricina,
   Corect ar fi cu pricina.
   O altă situație gravă depistată a fost faptul că doi pacienți au fost transportați în același timp din localitatea Tismana, situație care nu este permisă.

   Aplicarea unei amenzi Serviciului Județean de Ambulanță, directorului tehnic, directorului medical, asistentului șef și a unui asistent medical șef.(ce sa intelegi)!!

   directorul medica (Corect directorul medical)
   De asemenea, echipajul care intră în tură are sarcina de a verifica echipamentele și trusa medicală și să scoată din trusa medicală și să scoată toată medicamentele expirate.
   Deci ziaristul Andrei Petre , veridfica orografia ,lexicul si modul de exprimare.
   Unii inca stiu sa citeasaca si sa stie anumite reguli de exprimare.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: