spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăEconomicNu toți minerii și energeticienii sunt în minivacanță 

  Nu toți minerii și energeticienii sunt în minivacanță 

  Nu toți minerii și energeticienii de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) sunt în minivacanță, trebuind asigurată permanența activității de producere a energiei electrice. Restul angajaților, care nu au fost la permanență, s-au bucurat și ei, ca și bugetarii, de zilele libere. Activitatea se reia după Sfânta Maria. Personalul din sectorul bugetar și de la companiile controlate de stat a avut parte de 4 zile libere.

  Mini-vacanța a început de la jumătatea zilei de vineri și s-a încheiat marți. Astfel, de miercuri se reia activitatea în sectorul bugetar. Inclusiv angajații din Complexul Energetic Oltenia revin la lucru. Cu toate că au fost zile libere, nu toți minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia au fost în vacanță. Au existat câteva categorii de salariați care au mers în continuare la lucru. Aceștia au asigurat permanența în sectorul producerii energiei electrice, al livrărilor de cărbune, asecări sau pază. Complexul Energetic Oltenia mai are 10.000 de angajați. Cei mai mulți sunt încadrați, încă, în carierele miniere.

  Situația se va modifica însă drastic în următorii ani. Astfel, potrivit Planului de restructurare și decarbonare, din 2026, la CEO ar trebui să mai rămână 4.500 de mineri și energeticieni. De asemenea, la finalul anului 2030, la compania energetică ar mai rămâne 2.600 de salariați. Tot atunci se va renunța complet la carierele miniere și la grupurile pe bază de lignit.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: