spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăEvenimentSpectacol astronomic în această săptămână

  Spectacol astronomic în această săptămână

  În această săptămână, pasionații de astronomie și nu numai, vor avea parte de câteva evenimente notabile.Totusi observarea cerului nocturn depinde în mare măsură de condițiile meteorologice și de nivelul de poluare luminoasă din zona ta. Iată câteva puncte de interes ceresc pentru emisfera nordică în perioada 28 august – 3 septembrie 2023:

  1. Luna Plină „Super Blue Moon”: A doua lună plină din august va avea loc pe 31 august. Deși termenul „Super Blue Moon” este mai mult o expresie și nu se referă la culoarea sau dimensiunea reală a lunii, aceasta este o ocazie bună pentru a observa luna plină la orizont, când poate căpăta o nuanță portocalie și pare mai mare. În plus, Saturn va fi aproape, oferind ocazia de a vedea și această splendidă planetă în apropierea lunii.
  2. Observarea lui Saturn: Saturn va fi în opoziție pe 2 septembrie 2023, ceea ce înseamnă că va fi vizibil pe cer toată noaptea și va străluci mai intens. Acesta este un moment excelent pentru a observa inelul său caracteristic cu un telescop sau chiar și cu binoclurile.
  3. Stele și constelații:
   • Cassiopeia: Această constelație în formă de „W” sau „M” va fi ușor de observat în această perioadă, deoarece se află aproape de Polul Nord ceresc și rămâne vizibilă pe toată durata nopții.
   • Pegasus: Constelația Pegasus, cunoscută și sub numele de Calul Zburător, va fi vizibilă în apropierea Cassiopeiei. Cele patru stele luminoase care formează „Patratul lui Pegasus” sunt ușor de recunoscut.
   • Andromeda: Constelația Andromeda, care găzduiește faimoasa galaxie Andromeda, va fi de asemenea vizibilă. Galaxia Andromeda este cel mai apropiat vecin galactic al Căii Lactee și poate fi observată cu ochiul liber într-un cer întunecat.
  4. Meteorii Perseide: În cazul în care nu ai prins maximul activității meteorilor Perseide în august, încă mai pot fi văzuți câțiva meteori în primele zile ale lui septembrie.
  5. Observarea planetelor: Pe lângă Saturn, alte planete precum Jupiter și Marte ar putea fi observate în funcție de locația ta și de orarul specific.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!