spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăSănătateLocuri suplimentare de ATI pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

  Locuri suplimentare de ATI pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

  Managerii spitalelor din județul Gorj au participat miercuri, 17 martie, la o ședință la Prefectura Gorj, împreună cu autoritățile locale, pentru a se găsi soluții în vederea creșterii numărului de paturi la ATI pentru bolnavii diagnosticați cu COVID-19.

  În urma discuțiilor care au avut loc au fost găsite soluții pentru suplimentarea numărul de paturi cu specific ATI cu cinci locuri la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești, iar alte patru locuri au fost amenajate în cadrul Spitalului Județean de Urgență, pentru zona de pacienți suspecți ATI. „Am trimis solicitare la Direcția de Sănătate Publică Gorj, pentru a aproba funcționare celor patru paturi ATI pentru bolnavii care prezintă suspiciune“, a spus Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Ambulanță Gorj.

  12 paturi în plus pentru bolnavii de COVID-19

  De asemenea, secția de Boli Infecțioase unde sunt tratați pacienții de COVID-19 cu forme medii va fi extinsă cu încă 12 paturi. „A fost extinsă secția prin mutarea farmaciei într-un alt spațiu și s-a mărit capacitatea cu încă 12 paturi, ajungând acum la 75 de locuri“, a mai precizat Dumitru Vienescu.

  Capacitatea secției ATI Covid-19 ar putea fi dublată

  Și capacitatea secției ATI Covid ar putea fi dublată. În prezent se lucrează la refacerea instalației electrice de la secția de oncologie, unde ar putea fi amplasate alte paturi pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 cu forme mai grave. „Problema care se pune este cu privire la faptul că în momentul de față nu avem personal calificat care să deservească aceste paturi. În plus, echipamentele medicale specifice pot fi solicitate de la Ministerul Sănătății printr-un program special.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: