spot_img
14.2 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesA venit de la mii de kilometri distanță cu daruri de Moș...

  A venit de la mii de kilometri distanță cu daruri de Moș Nicole pentru copiii din Văcarea și Rovinari. Vrea să renoveze o școală

  Marius Simionică, un român care trăiește de mai mulți ani în Anglia, a venit de la mii de kilometri distanță încărcat cu daruri pentru copiii de la Școala Primară din satul Văcarea, comuna Dănești și micuții de la Rovinari. În urmă cu puțin timp, Marius a aflat că soba din clasa în care învață micuțiii nu încălzește suficient și a venit cu mai multe aeroterme, dar și cadouri pentru elevi. Atunci, s-a format o anumită legătură între copii și Marius. Elevii l-au așteptat pe Marius și au reușit să-i facă o surpriză frumoasă. „Am primit 50 de cărți de povești cumpărate de ei și au realizat singuri felicitări, pe care o o să le păstrez într-un loc special. Chiar au reușit să mă emoționeze. Nu mă așteptam la un asemenea gest din partea lor. Le-am oferit copiilor dulciuri, diferite produse și jucării“.

  Marius Simionică se gândește să le renoveze sala în care învața copiii de la școala pregătitoare, dar și pe cea de la grădiniță: „Ne gândim să facem o acțiune de colectare de fonduri pentru a renova cele două săli de clase. Doresc să repar pereții care sunt crăpați, tavanul care este degradat și să dotez cu mobilier. Același lucru vreau să-l fac pentru copiii de la grădiniță“.

  „A fost cea mai frumoasă experiență“

  Marius a avut parte de o surpriză și mai mare la Rovinari. Unde peste 220 de copii l-au așteptat la sala de sport. Aceștia au susținut și momente artistice. „Așa ceva nu am trăit până acum. Mă așteptam la 120-140 de copii, dar nu la așa de mulți. A trebuit să ne organizăm și să oferim fiecăruia o plăsuță cu cadouri“.

  Banii provin de la românii aflați în străinătate

  Marius Simionică, în vârstă de 38 de ani, lucrează ca tehnician în domeniul roboticii industriale. Acesta s-a remarcat prin acțiunile de binefacere în care s-a implicat. Acesta a sprijint cu bani și produse persoane aflate la necaz, bolnave sau cu o stare materială precară. El va înființat o asociație și vrea să deschidă la Rovinari prima filială din țară. Banii și ajutoarele oferite sunt puse la dispoziție de românii plecați în străinătate. Acesta a reușit să achiziționeze și un microbuz pentru a transporta mai ușor cadourile.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: