spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 22, 2024
Altele
    AcasăActualitateAdministratorul societății de apă din Drăguțești este acuzat de delapidare și abuz...

    Administratorul societății de apă din Drăguțești este acuzat de delapidare și abuz în serviciu. Au fost făcute percheziții

    Administratorul societății care se ocupă cu distribuția apei în comuna Drăguțești este vizat de acuzații de delapidare și abuz în serviciu. Pe lângă acesta sunt acuzați contabilul șef și două casiere. Prejudiciul se ridică la peste 560.000 de lei. Oamenii legii au efectuat în acest caz cinci percheziții domiciliare.

    „Lucrătorii de poliție din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, au efectuat în dimineaţa zilei de 22.10.2024, percheziții domiciliare la un număr de 5 locaţii situate pe raza municipiului Târgu Jiu, comunei Drăguţeşti şi comunei Peştişani din judeţul Gorj, având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă continuată prev. de art. 295 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 Cod penal (309 acte materiale), complicitate la săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată prev. de art. 48 alin.1 Cod penal raportat la art. 295 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 Cod penal (228 acte materiale), abuz in serviciu prev. de art. 297 alin.1 Cod penal, gestiune frauduloasă prev. şi ped. de art. 242, alin.1, 3 şi 4 Cod penal, fals intelectual prev. de art. 321 alin.1 Cod penal (59 acte materiale) şi instigare la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual prev. de art. 47 Cod penal raportat la art. 321 alin.1 Cod penal“, se arată într-un comunicat al procurorilor.

    Patru suspecți, la audieri

    Administratorul societății de apă este acuzat că a sustras din contul și din casieria societății peste 560.000 de lei.

    „În cauză, s-a stabilit faptul că în perioada 2019 – martie 2024, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cu intenţie, în calitate de administrator al societăţii de distribuţie a apei SPGC PS SRL Drăguţeşti, societate cu capital integral de stat, având ca asociat unic comuna Drăguţeşti prin Consiliul Local Drăguţeşti, suspectul S.F. şi-a însuşit, în interesul său, din casieria societăţii şi din contul bancar al societăţii, suma totală de 565.350 lei, cu ajutorul contabilului şef al societăţii – suspecta A.E. şi al casierelor, respectiv suspectele S.A.N. şi R.M.D.

    Iniţial, organele de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 2019 – martie 2024, în calitate de administrator al societăţii de distribuţie a apei, cu capital integral de stat, aflată în subordinea Consiliului Local Drăguţeşti, suspectul S.F. şi-a însuşit, în interesul său, suma de aproximativ 565.350 lei.

    Ulterior, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova – Activitatea de Inspecţie Fiscală – Serviciul de Inspecţie Economico – Financiară a înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu procesul-verbal din data de 25.06.2024, prin care a sesizat faptul că în urma inspecţiei economico-financiare efectuate la SPGC PP SRL Drăguţeşti, au fost constatate următoarele:

    – pentru perioada 01.03.2022-31.03.2024, s-a constatat faptul că administratorul operatorului economic S.F. a ridicat din casierie suma totală de 274.100 lei, care nu a fost justificată până la data inspecţiei fiscale cu documente din care să reiasă modul de utilizare al acestei sume.

    – echipa de inspecţie economico-financiară a mai constatat faptul că în evidenţa contabilă (balanţa de verificare la data de 31.03.2022) a SPGC PS SRL Drăguţeşti, este înregistrată în contul 473 „Decontări din operaţiuni în curs de clarificare” suma de 291.251,30 lei“, se mai precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

    În cauză s-au emis patru mandate de aducere pe numele celor 4 suspecţi, dar şi pentru 4 martori, urmând ca cercetările să continue pentru stabilirea adevărului pe bază de probe.

    De asemenea, au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile ale suspecţilor, până la concurența sumei de 565.350 lei, în vederea recuperării prejudiciului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!