spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 21, 2024
Altele
    AcasăNational5 cele mai neobișnuite și ciudate aplicații pentru mobil

    5 cele mai neobișnuite și ciudate aplicații pentru mobil

    Aplicațiile mobile – distracția favorită a omului modern în 2024?

    Telefonul mobil se numără printre invențiile care au revoluționat civilizația modernă. În 1973, Motorola a creat primul dispozitiv portabil prin care omul putea comunica la distanță, iar din 2007, atunci când s-a lansat prima generație de telefoane mobile iPhone de la Apple, această piață a continuat să progreseze. Din 2008, odată cu lansarea primului dispozitiv portabil Android, piața aplicațiilor mobile s-a dezvoltat în ritm accelerat.

    În 2024, la nivel global sunt înregistrate peste 3 miliarde de terminale Android și 1 miliard de telefoane iPhone, ce folosesc sistemul de operare iOS de la Apple. Numărul total al dispozitivelor mobile a atins 7.1 miliarde de terminale. Prima aplicație dezvoltată pentru un telefon mobil a fost jocul „Snake” creat în 1997 pentru telefonul mobil Nokia. De atunci, aplicațiile s-au diversificat, incluzând jocuri, aplicații pentru cazinouri, precum Verde casino, pentru social medie, întâlniri, cumpărături și multe altele.

    De ce sunt atât de populare aplicațiile dezvoltate pentru telefoanele mobile?

    În 2024, numărul aplicațiilor a ajuns la 8.93 de milioane, cele mai multe fiind stocate în magazinul online Google Play (3.55 milioane). Magazinul concurent, App Store, găzduiește 1.64 milioane de aplicații mobile pentru iPhone și iPad. Piața aplicațiilor de mobil a atins o valoare de 522 de miliarde de dolari în 2024, cu o creștere de 29.21% în comparație cu valoarea înregistrată în urmă cu trei ani, în 2021, atunci când sectorul era estimat la 404 miliarde de dolari.

    Utilizatorul modern are instalate pe dispozitivul mobil, în medie, 40 de aplicații. În general, utilizatorii deschid aplicațiile instalate pe dispozitivele lor între 11 și 50 de ori pe zi. Anual, sunt aplicațiile sunt descărcate de 255 de miliarde de ori, cele mai populare fiind jocurile video, cu peste 100 de miliarde de descărcări, acestea fiind urmate de aplicațiile foto și video, care sunt descărcate de 20 de miliarde de ori.

    Popularitatea aplicațiilor pentru mobil se bazează pe motive precum:

    • Personalizarea serviciilor – în comparație cu versiunile pentru desktop, aplicațiile mobile permit o individualizare mai bună a setărilor în funcție de interesele utilizatorului, locație, comportament și altele.
    • Trimiterea mai rapidă de notificări – aplicațiile de mobil sunt concepute pentru a facilita comunicarea mult mai rapidă și mai avantajoasă cu ceilalți utilizatori.
    • Aplicațiile permit accesarea mai multor funcții ale terminalului mobil – acestea oferă acces la lista de contacte din agenda telefonică, la camerele foto, la GPS, accelerator, compas și multe altele.
    • Permit efectuarea anumitor activități offline – nu este nevoie de o conexiune activă la internet pentru a efectua anumite activități.
    • Posibilități nelimitate la nivel de design – în timp ce versiunile pentru desktop urmează un design specific, aplicațiile de mobil permit elaborarea unui design personalizat.
    • Aplicațiile lucrează mai rapid decât site-urile – site-urile se folosesc de serverele web, iar aplicațiile de stocarea datelor direct pe dispozitive, ceea ce accelerează viteza de răspuns.

    De asemenea, experiența utilizatorului este mult îmbunătățită în cazul aplicațiilor mobile în comparație cu site-urile.

    Care sunt cele mai neobișnuite 5 aplicații concepute pentru mobil?

    În general, rolul aplicațiilor mobile este de a le oferi utilizatorilor acces la o sursă de informații, de divertisment sau pentru alte scopuri, precum achiziționarea de produse, accesarea unor servicii și multe altele. Numai că, printre aplicațiile lansate până în 2024 există și unele care sunt complet neobișnuite și care par să nu își găsească locul în magazinele de aplicații sau pe un dispozitiv mobil.

    1. Nothing – este o aplicație despre nimic, care nu afișează nimic pe ecran, doar un spațiu gol.
    2. Send me to Heaven – este aplicația care îi permite utilizatorului să calculeze până la ce înălțime își poate arunca dispozitivul mobil. Oferă posibilitatea de a concura împotriva altor jucători, dar și un clasament bazat pe cel mai mare scor. Însă, aruncarea telefonului înseamnă și potențială sa deteriorare, în cazul în care nu este prins la timp.
    3. Demotivational Pics – în cazul în care consideri că ziua ta nu a fost suficient de proastă, atunci poți să mai adaugi ceva în plus vizionând diverse fotografii cu un caracter demotivational extrem de puternic.
    4. Places I’ve Pooped – rolul acestei aplicații este unul ciudat, pentru că te ajută să „marchezi” locurile în care ți-ai satisfăcut nevoile fiziologice.
    5. Spirit Story Box: Ghost Hunting Tool – în cazul în care ajungi într-o locație bântuită, această aplicație s-ar putea să fie utilă pentru că este un instrument care traducere ceea ce spune o fantomă. Este genul de aplicație care ar trebui să fie la pachet cu Ghost Hunter and paranormal activity detector, o altă aplicație dedicată vânătorilor de fantome și spirite.

    Pe lângă aceste 5 aplicațîi neobișnuite, pe listă mai pot figura și altele, precum Paper Racing, Yo, Run Pee sau Cuddlr. Privind dincolo de aspectul ciudat al acestor aplicații, unele dintre ele pot fi distractive, caz în care și-au atins scopul pentru care au fost create: să fie o sursă de divertisment pentru utilizator.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!