spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 22, 2024
Altele
    AcasăJustițiePolițist cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni, pus sub control judiciar. Percheziții...

    Polițist cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni, pus sub control judiciar. Percheziții cu DGA Gorj

    Un agent de poliţie din Vâlcea a fost pus sub control judiciar, fiind cercetat într-un dosar în care este acuzat de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, complicitate la infracţiunea de furt calificat de produse petroliere, delapidare şi fals informatic, au informat reprezentanţii Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea. La prinderea polițistului au acționat și ofițeri ai Serviciului Anticorupție Gorj.

    Măsura a fost dispusă în urma a cinci percheziţii, efectuate luni, la sediile sau punctele de lucru a patru societăţi comerciale şi la sediul Ocolului Silvic din Bălceşti.

    „În fapt, din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada noiembrie 2021- noiembrie 2023, deşi avea calitatea de lucrător de poliţie cu interdicţiile prevăzute art. 45 alin. (1) lit. g) din Legea 360/2002, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi efectuat în mod continuu şi sistematic, operaţiuni financiare cu material lemnos ca acte de comerţ în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv a efectuat achiziţii de material lemnos în sumă de 95.478,65 de lei şi vânzări de material lemnos în sumă de 188.025 de lei”, se arată în comunicatul de presă transmis de ofiţerii anticorupţie din Vâlcea. Tottodată, potrivit anchetatorilor, poliţistul cercetat este acuzat că s-ar fi folosit de informaţii obţinute în virtutea funcţiei.

    „Pentru a disimula efectuarea operaţiunilor financiare cu material lemnos, ca acte de comerţ, lucrătorul de poliţie a introdus, respectiv a instigat alte persoane să introducă, fără drept, date informatice în aplicaţia SUMAL 2.0, respectiv a accesat şi utilizat contul altei persoane, în vederea emiterii unor avize de însoţire a materialului lemnos, în care a inserat date necorespunzătoare adevărului, privind persoana care a creat avizul, persoana care a emis avizul – operator economic, persoana care a preluat materialul lemnos în depozit, cu scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice, respectiv comercializarea ilegală a materialului lemnos, lucrătorul de poliţie efectuând, în fapt, toată procedura de achiziţie şi preluare a materialului lemnos. Tot în realizarea activităţilor comerciale cu material lemnos, în cursul lunii noiembrie 2022, lucrătorul de poliţie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza sa de competenţă, a folosit în interes personal autoturismul de serviciu, pentru a se deplasa în municipiul Râmnicu Vâlcea, parcurgând o distanţă de 150 de kilometri dus-întors, pentru ridicarea kit-ului de semnătură electronică necesar participării la procedura de achiziţie publică a unei cantităţi de material lemnos, organizată online”, se mai arată in comunicat.

    Agentul de poliţie este, de asemenea, bănuit că, în perioada ianuarie 2022 – martie 2022, ar fi ajutat alte persoane să sustragă produse petroliere dintr-o conductă, asigurându-le paza pe perioada transportării produselor sustrase.

    În baza probatoriului administrat, poliţistul a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, perioadă în care a primit şi interdicţia de a mai desfăşura activitatea de agent de poliție.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!