spot_img
13.9 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertICR a decernat Premiul Naţional "Constantin Brâncuşi" 2023

    ICR a decernat Premiul Naţional „Constantin Brâncuşi” 2023

    Premiul Naţional „Constantin Brâncuşi” 2023, decernat de ICR sculptorului Dinu Câmpeanu, la Târgu Jiu. Artistul a avut o expoziție în municipiu, anul trecut. 

    Institutul Cultural Român i-a decernat duminică, 27 octombrie, Premiul Naţional „Constantin Brâncuşi” 2023 sculptorului Dinu Câmpeanu, pentru expoziţia de sculptură şi grafică „Pomul Vieţii”, deschisă în primăvara anului trecut la Galeria Naţională Forma din Deva, apoi prezentată la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu, în octombrie 2023. Trofeul Premiului Naţional „Constantin Brâncuşi” i-a fost înmânat câştigătorului în cadrul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 86 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” din Târgu Jiu, capodopera marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Premiul Naţional „Constantin Brâncuşi” constituie atât o apreciere a valorii artistice, cât şi o recompensă morală şi materială pentru lucrări originale care pun în evidenţă creativitatea autorilor şi contribuie semnificativ la îmbogăţirea patrimoniului cultural naţional şi universal.

    „Sunt foarte fericit că la 78 de ani am putut participa la cea de-a 86-a aniversare a Ansamblului Brâncuşi. Mulţumesc comisiei de jurizare şi Institutului Cultural Român pentru acest premiu”, a afirmat Dinu Câmpeanu.

    Născut la 4 februarie 1946 în Bucureşti, Dinu Câmpeanu este absolvent al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din Bucureşti şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici (U.A.P.) din România, Secţia Sculptură. A avut de-a lungul timpului numeroase expoziţii personale şi a participat la expoziţii de grup, simpozioane şi tabere de creaţie în ţară şi în străinătate, fiind distins cu mai multe premii. A realizat mai multe lucrări de artă monumentală în România şi are lucrări în colecţii de artă din Argentina, Belgia, Republica Cehă, Franţa, Germania, Olanda, România, Slovacia, Elveţia, Austria, Portugalia, Spania.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    spot_imgspot_img

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!