spot_img
5.6 C
Târgu Jiu
vineri, octombrie 18, 2024
Altele
    AcasăPoliticMarcel Ciolacu anunță măsuri cruciale pentru întărirea Sistemului Energetic Național

    Marcel Ciolacu anunță măsuri cruciale pentru întărirea Sistemului Energetic Național

    După un val de caniculă extremă, Guvernul României planifică noi capacități de producție și soluții de stocare a energiei pentru a asigura stabilitatea pe termen lung

    În cadrul Comandamentului pentru Energie desfășurat astăzi, Marcel Ciolacu a discutat despre măsurile necesare pentru consolidarea sistemului energetic național după ce a trecut cu succes printr-un episod prelungit de caniculă severă.

    Ciolacu a subliniat importanța protejării mediului, dar a afirmat clar că nu va accepta blocarea proiectelor energetice strategice, în special în sectorul hidrocentralelor, pentru a asigura siguranța alimentării cu energie a milioane de români în viitor.

    „Faptul că am depășit un moment major de stres energetic fără pene majore de curent este foarte important. Acest lucru se datorează colaborării excelente dintre Ministerul Energiei, autoritățile publice, administratorii de rețele și companiile private și de stat,” a declarat Ciolacu.

    El a anunțat că s-a evaluat situația capacităților actuale disponibile și s-a stabilit un calendar pentru punerea în funcțiune a unor noi capacități de producție. De asemenea, s-a discutat despre accelerarea soluțiilor pentru stocarea energiei, care a devenit o prioritate vitală.

    Cu ocazia Zilei Energeticianului de mâine, Ciolacu a adresat mulțumiri publice tuturor celor care lucrează în Sistemul Energetic Național, recunoscându-le eforturile și dedicarea în menținerea stabilității energetice a țării.

    Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!